Cat muncim ca sa vorbim la mobil
Data publicarii: 13-02-2009 | LifestyleUn roman cheltuieste in medie 320 de dolari pe an cu telefonia mobila. Pentru a achita aceste costuri, trebuie sa munceasca 56 de ore. Un roman cheltuieste in medie 320 de dolari pe an cu serviciile si produsele de telefonie mobila, au declarat pentru EVZ surse din piata. Aceste costuri includ preturile telefoanelor achizitionate, ale cartelelor preplatite si ale abonamentelor, precum si alte produse, servicii si accesorii telecom.
Raportat la salariul mediu pe 2008, calculele arata ca un conational trebuie sa munceasca circa 56 de ore pentru a achita pachetul telecom consumat pe parcursul anului. Programul de lucru folosit ca etalon este unul de 40 de ore pe saptamana. "Unii o sa spuna ca aceste costuri medii sunt relativ mici, avand in vedere ca sunt destui care cumpara pe perioada unui an telefoane care costa ele singure 500-600 de dolari. Trebuie insa tinut cont si de faptul ca sunt oameni care isi schimba telefonul foarte rar si trag de un euro credit pe cartela o luna intreaga", ne-a declarat sursa citata.
Suma platita de romani pentru a sta conectati prin intermediul telefoniei mobile este apropiata de cea platita de unguri - 352 de dolari, si de catre italieni - 356 de dolari. Cele mai mari costuri anuale cu telefonia mobila le au japonezii, respectiv circa 700 de dolari pe cap de utilizator. Pentru a plati aceste servicii si produse telecom, un cetatean nipon trebuie sa munceasca 42 de ore. Apropiata este suma platita de utilizatorii americani, carora telefonia mobila le scoate anual din buzunar 635 de dolari, echivalentul banilor primiti pentru 30 de ore de munca.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile