Alegerea celui mai bun credit pe timp de criza
Data publicarii: 13-02-2009 | Finante-BanciInrautatirea situatiei economice din tara ii impinge pe multi catre poarta bancilor pentru a solicita credite care sa-i ajute sa treaca peste datorii sau peste majorarea preturilor. Inainte de a va grabi sa luati un credit care va este oferit rapid si fara prea multe formalitati, asigurati-va ca stiti totul despre datoria pe care v-o asumati.
Un prim pas inainte de a solicita un credit este verficarea ofertelor. Mergeti la diferite banci si cereti informatii despre dobanda, modalitatea de plata, comisioane si cat puteti fi pasuit de banca daca nu reusiti sa achitati la timp ratele. Nu ezitati sa puneti cate intrebari doriti, pentru a fi sigur ca aveti toate informatiile.
Puteti apela la un broker de credite, un intermediar intre dumneavoastra si banca. Acesta este obligat, la fel ca si functionarii bancilor, sa va ofere toate informatiile pe care le solicitati, dar va fi mai dispus sa vorbeasca despre comisioane ascunse sau bnci care ar trebui evitate. Este important sa stiti ca brokerul nu ia bani de la dumneavostra, ci isi opreste un procent din comisionul bancii care va va acorda creditul.
Daca apelati la un credit de nevoi personale pentru cheltuielile curente, ideal ar fi sa bagati banii intr-un cont de economii si sa ii scoateti treptat, pe masura ce aveti nevoie de ei. Astfel, va puteti alege si cu o mica dobanda din ati putea achita macar o rata a creditului, daca nu mai mult.
Notati-va cu atentie care este data la care trebuie sa platiti ratele si incercati sa nu o depasiti. V-ati putea gasi in situatia in care veti mai avea nevoie de credite, asa ca incercati sa fiti cu plata ratelor la zi.
Cu toate ca poate parea tentant, nu solicitati mai multi bani decat suma care va este absolut necesara. Nu pierdeti din vedere faptul ca va trebui sa dati inapoi banii pe care tocmai i-ati ridicat de la ghiseul bancii.
Evitati companiile care va promit sume mari de bani, fara acte, acordate imediat. Multe dintre acestea va vor cere sa returnati, pana la sfarsitul platii creditului, sume duble sau chiar triple fata de cea pe care v-au acordat-o.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice