Creste numarul angajatilor care vor un nou job
Data publicarii: 11-02-2009 | HR/CariereNemultumirea angajatilor la locul de munca a crescut semnificativ pe fondul crizei economice, procentajul celor care vor un nou job este cu aproximativ 17% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu la nivel global prezentat pe site-ul Salary.com.
Aproximativ 65% dintre angajati isi cauta ori sunt in cautarea unui job, dintre acestia, 63% se uita pe listele de joburi, 47% isi reactualizeaza CV-urile, 40% fac networking, in timp ce aproape 35% au aplicat deja pentru un alt loc de munca.
Nivelul de satisfactie al angajatilor intervievati variaza in functie de nivelul jobului si de salariu. Potrivit studiului, exista o legatura directa intre politica de salarizare si satisfactie: cu cat nivelul jobului si salariul sunt mai mari, cu atat angajatii sunt mai satisfacuti.
Astfel, principalele motive pentru care angajatii ar vrea sa-si schimbe jobul sunt programele de compensatii si beneficii inadecvate, lipsa oportunitatilor de dezvoltare si nemultumirile legate de aprecierea muncii.
In prezent, peste 60% dintre angajati sustin ca sunt nemultumiti la locul de munca.
Studiul mai arata ca majoritatea companiilor nu stiu foarte multe lucruri despre satisfactia angajatilor la locul de munca.
Peste 75% dintre companii cred ca angajatii lor sunt satisfacuti la locul de munca, insa procentajul angajatilor care se declara satisfacuti nu depaseste 65%.
Datele studiului arata ca 80% dintre angajatori nu cred faptul ca angajatii lor vor incepe sa-si caute un job in urmatoarele luni, in timp ce 60% dintre angajati spun ca intentioneaza sa-si intensifice cautarile in urmatoarele trei luni. Studiul a vizat satisfactia angajatilor la locul de munca si a fost realizat la inceputul acestui an, pe un esantion de peste 7.000 de angajati si mai mult de 300 manageri de resurse umane.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani