Un hacker roman a spart site-ul Kaspersky
Data publicarii: 11-02-2009 | DiverseAtacatorul Unu a speculat o vulnerabilitate a site-ului producatorului de solutii antivirus. Kaspersky a eliminat pericolul in 30 de minute. Atacul a fost produs pe 7 februarie, cand Unu a reusit sa acceseze numele tabelelor din baza de date a site-ului, conform VirusList.com.
"Dupa ce au colectat numele tabelelor, atacatorii au incercat sa extraga date din acestea. Tentativele au esuat, deoarece atacatorii au specificat o baza de date gresita", noteaza VirusList.
Tinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate, hackerul Unu reusind sa profite de o vulnerabilitate in serverul SQL.
"Este un roman, insa deocamdata nu putem informa daca am incercat sau nu sa ii dam de urma. Banuiesc ca vom avea o actiune in aceasta directie", declara pentru cotidianul.ro Teodor Cimpoesu, director general Kaspersky Romania.
"Site-ul a fost doar vulnerabil pentru o scurta perioada de timp si de indata ce am descoperit vulnerabilitatea ne-a luat 30 de minute sa o remediem.
Vulnerabilitatea nu a fost critica si nici un fel de date de pe site nu au fost compromise", dau asigurari reprezentantii Kaspersky, care infirma totodata, intr-un comunicat oficial, informatiile potrivit carora atacatorul ar fi reusit sa obtina date vitale.
Pe blogul oficial Kaspersky sunt oferite mai multe detalii despre originea atacului: "Au existat mai multi atacatori cu adrese IP provenite de la Internet service provideri din Romania. Dupa savarsirea atacurilor, hackerii au decis sa faca dovada «codului etic», trimitand un e-mail catre Kaspersky. Ne-au oferit exact o ora sa raspundem, dupa care au postat totul pe blogul lor fara sa astepte un raspuns din partea noastra. Suntem norocosi ca atacatorii si-au dorit mai degraba faima decat sa ne faca rau".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani