Obama: O comisie independenta va monitoriza cheltuielile din cadrul planului economic

Data publicarii: 09-02-2009 | International

Presedintele american Barack Obama a anuntat luni ca o comisie independenta si bipartizana va monitoriza cheltuielile facute in cadrul pachetului de stimulare a economiei, pentru a se asigura ca banii nu vor fi irositi, relateaza Reuters.

"Vom infiinta o comisie independenta, formata din democrati si republicani, pentru a vedea cum sunt cheluiti banii, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca nu sunt irositi pe proiectul special al vreunei persoane care nu va ajuta de fapt oamenii", a spus Obama in cursul unei reuniuni publice organizate la Elkhart, in Indiana, pentru promovarea planului de stimulare a economiei, evaluat la peste 800 de miliarde de dolari.

De asemenea, el a cerut din nou Congresului sa adopte "imediat" proiectul, aflat in prezent in curs de dezbatere. Obama a avertizat ca s-ar putea produce o catastrofa economica si mai mare, daca Washingtonul va fi "paralizat".

"Am avut o dezbatere buna. Acum a venit momentul sa actionam. Din acest motiv cer Congresului sa adopte imediat acest text", a spus el. "Amanarile fara sfarsit sau o paralizie la Washington in fata aceste crize nu vor face decat ca provoace o catastrofa si mai mare", a spus el.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: