Topul celor mai extravagante dotari ale masinilor de lux
Data publicarii: 06-02-2009 | AutoCand vorbim de masini de lux, ne gandim automat la acele automobile care au inglobata cea mai recenta tehnologie, ultimele dotari de siguranta, cele mai sofisticate functii, toate in versiunea standard. Totusi, chiar si la aceasta categorie exclusivista de masini inca exista loc de mai mult.
Producatorii au intotdeuna un pachet cu optiuni suplimentare pentru cei mai pretentiosi clienti. Sunt dotari care nici nu maresc performanta masinii, nici nu o fac mai sigura. Rolul lor este mai degraba unul psihologic: isi fac proprietarii sa resimta placerea propriei opulente, de fiecare data cand le folosesc. Iata cateva exemple de acest tip.
1.Daca un Bugatti Veyron de 1,6 milioane dolari, fabricat in doar 500 de unitati, nu este suficient de exclusivist, puteti achiziona edititiile speciale ale Bugatti Veyron 16.4. Pentru inca o jumatate de milion in plus sunt disponibile seriile Pur Sang sau Fbg par Hermès, creat impreuna cu Hermes, renumita casa de moda frantuzeasca. Diferentele se vad atat in interior, unde pielea este o constanta, cat si in exterior, in culoarea speciala a masinii si in faptul ca poate fi decapotata.
2. Cei interesati de achizionarea unui Aston Martin au la dispozitie si un ceas Jaeger-LeCoultre AMVOX2 DBS Transponder, de 'doar' 37.900 dolari. Acesta nu indica doar ora, ci si blocheaza sau deschide usa in momentul in care proprietarul se apropie. Pentru a porni masina insa, este nevoie sa introduceti in contact cheia din safir.
3. Pretul unui Maybach este apropiat de al unei vile intr-o zona centrala din Bucuresti. Versiunea Granite Interior este ca si cand ai cumpara o astfel de vila cu o garsoniera la pachet. Pentru inca 50.000 dolari intreg interiorul masinii este schimbat, o serie de componente fiind din granit.
4. Rolls-Royce Starlight Headliner costa cu 12.100 dolari in plus, bani in care intra 1.600 mici luminite amplasate pe plafonul masinii astfel incat sa creeze impresia de cer instelat.
5. Versiunile decapotate ale Mercedes SL550 si SLK55 AMG pot fi comandate cu sistemul Airscarf. Ventilatoarele din spatele tetierelor aspira aerul din apropiere, care este apoi incalzit si evacuat printr-o duza din partea frontala a scaunului. Puterea sistemului AIRSCARF poate fi reglata separat in trei trepte, in functie de starea de spirit, vreme sau stilul de conducere. Aerul inconjoara zona cefei, partea din fata a gatului si capul celui care se obstineaza sa decapoteze masina chiar daca vremea este rece sau stie ca are probleme de sanatate.
6. Lexus Executive Package ofera, pentru 12.675 dolari in plus, o bancheta reglabila si extensii pentru intinderea picioarelor, asemenea avioanelor private. Un girofar in dotare ar putea rezolva partial si diferenta de viteza intre avion si masina.
7. Drive-Dynamic Seats este o dotare standard pe toate versiunile Mercedes AMG, V-12 CL si S-class, insa umfla pretul celorlate versiuni cu 2.000 dolari. Scaunul soferului include functii de masaj si memorarea a patru pozitii, autoreglandu-se in functie de soferul care conduce masina.
8. BMW Comfort Access este, de fapt, o telecomanda prin care poti sa controlezi cateva din functiile masini. Te poti juca cu geamurile electrice, poti porni masina fara sa fie nevoie de cheie, poti plia acoperisul in cazul in care este o versiune decapotabila. In plus, masina se va inchide si deschide automat. Pretul variaza intre 500 si 1.000 dolari, in functie de seria BMW-ului.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani