Falimentele predomina in activitatea firmelor de avocatura in perioada de criza
Data publicarii: 04-02-2009 | AfaceriFalimentele predomina in activitatea firmelor de avocatura din Romania in aceasta perioada de criza economica, iar clienti care pana acum apelau la avocati pentru tranzactii imobiliare, achizitii sau fuziuni se vad nevoiti sa ceara consiliere juridica pentru reorganizari si falimente.
"Asistenta juridica reflecta in mod fidel realitatile economice, astfel incat s-au inmultit semnificativ cererile de asistenta in domeniul restructurarii companiilor, insolventa, recuperari de debite, concedieri colective, refinantari sau renegocieri ale unor credite", a declarat, pentru NewsIn, Florentin Timoianu, partener in cadrul firmei de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir.
Criza economica a adus cu ea si inghetarea anumitor tranzactii importante care necesitau o importanta finantare sau amanarea acestora pana cand mediul economic sa va imbunatati. Acest lucru a dus la schimbarea activitatii principale a firmelor de avocatura.
"Situatia economica globala a avut repercursiuni si asupra unor clienti asistati de firma noastra, astfel incat structura anumitor tranzactii aflate in curs de derulare a fost modificata semnificativ. Alte tranzactii au fost supendate pe termen nedeterminat. Mai mult, au existat si tranzactii care nu s-au mai putut realiza datorita dificultatilor intampinate de una sau mai multe dintre parti. Totusi, chiar si in acesta perioada, au fost tranzactii de zeci de milioane de euro", a mai spus Timoianu.
Potential in sectorul energiei
El considera ca se poate vorbi, in acesta perioada, de o modificare a tranzactiilor si a tipului de asistenta acordata, dar numarul de clienti a crescut, avand in vedere inmultirea problemelor juridice aparute ca urmare a contextului economic actual.
Un domeniu special si in continua dezvoltare este domeniul energiei electrice, iar acest lucru se datoreaza strategiei nationale privitoare la energia din surse regenerabile si potentialului Romaniei in acest sens, cat si faptului ca vanzarile de energie nu au fost afectate de criza economica, subliniaza avocatul.
"O precizare speciala trebuie facuta cu privire la domeniul energiei, care nu este supus decat indirect efectelor crizei economice, astfel incat este intr-o continua crestere si dezvoltare. Proiectele in acest domeniu de care ne ocupam au ca obiect parcuri de energie eoliana, hidrocetrale si centrale producatoare de energie in cogenerare, pe teritoriul intregii tari", a mai spus Timoianu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani