Falimentele predomina in activitatea firmelor de avocatura in perioada de criza
Data publicarii: 04-02-2009 | AfaceriFalimentele predomina in activitatea firmelor de avocatura din Romania in aceasta perioada de criza economica, iar clienti care pana acum apelau la avocati pentru tranzactii imobiliare, achizitii sau fuziuni se vad nevoiti sa ceara consiliere juridica pentru reorganizari si falimente.
"Asistenta juridica reflecta in mod fidel realitatile economice, astfel incat s-au inmultit semnificativ cererile de asistenta in domeniul restructurarii companiilor, insolventa, recuperari de debite, concedieri colective, refinantari sau renegocieri ale unor credite", a declarat, pentru NewsIn, Florentin Timoianu, partener in cadrul firmei de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir.
Criza economica a adus cu ea si inghetarea anumitor tranzactii importante care necesitau o importanta finantare sau amanarea acestora pana cand mediul economic sa va imbunatati. Acest lucru a dus la schimbarea activitatii principale a firmelor de avocatura.
"Situatia economica globala a avut repercursiuni si asupra unor clienti asistati de firma noastra, astfel incat structura anumitor tranzactii aflate in curs de derulare a fost modificata semnificativ. Alte tranzactii au fost supendate pe termen nedeterminat. Mai mult, au existat si tranzactii care nu s-au mai putut realiza datorita dificultatilor intampinate de una sau mai multe dintre parti. Totusi, chiar si in acesta perioada, au fost tranzactii de zeci de milioane de euro", a mai spus Timoianu.
Potential in sectorul energiei
El considera ca se poate vorbi, in acesta perioada, de o modificare a tranzactiilor si a tipului de asistenta acordata, dar numarul de clienti a crescut, avand in vedere inmultirea problemelor juridice aparute ca urmare a contextului economic actual.
Un domeniu special si in continua dezvoltare este domeniul energiei electrice, iar acest lucru se datoreaza strategiei nationale privitoare la energia din surse regenerabile si potentialului Romaniei in acest sens, cat si faptului ca vanzarile de energie nu au fost afectate de criza economica, subliniaza avocatul.
"O precizare speciala trebuie facuta cu privire la domeniul energiei, care nu este supus decat indirect efectelor crizei economice, astfel incat este intr-o continua crestere si dezvoltare. Proiectele in acest domeniu de care ne ocupam au ca obiect parcuri de energie eoliana, hidrocetrale si centrale producatoare de energie in cogenerare, pe teritoriul intregii tari", a mai spus Timoianu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile