Privitul in exces la tv dauneaza sanatatii copiilor
Data publicarii: 04-02-2009 | MediaMinorii care se uita prea mult la televizor si folosesc peste masura Internetul pot avea probleme de ordin psihic, se arata intr-un studiu recent realizat in Marea Britanie.
Expunerea excesiva a copiilor la programele tv si Internet ii face pe acestia mai materialisti, ceea ce le afecteaza in timp relatia cu parintii, dar si sanatatea mentala, arata principalele concluzii ale unui studiu recent, potrivit ,,The Telegraph''.
Cercetatorii au declarat ca micutii sunt victime ale unei noi forme de consumerism, in timp ce tinerii din Marea Britanie cheltuie in total aproximativ trei miliarde de lire sterline din propriii bani pe haine, muzica, jocuri video, snack-uri si reviste.
Raportul sustine ca anumiti publicitari "exploateaza in mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, in timp ce parintii sunt perceputi ca niste bufoni", iar in acest context, publicitatea capitalizeaza ideea "esti ceea ce ai".
Mai mult chiar, orele petrecute in fata televizorului pentru a urmari seriale, drame sau talk show-uri cu si despre vedete au un efect profund daunator.
Astfel, "copiii afla detalii din viata intima a vedetelor, care de regula sunt mai bogate decat vor fi ei vreodata si de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai placut. Faptul de a le urmari tot timpul duce la asteptari foarte mari si reduce respectul de sine". De asemenea, raportul recomanda ca publicitatea la mancarea nesanatoasa si la alcool sa fie interzisa inaintea orei 21.00.
O opinie similara si-a exprimat, la nivelul Romaniei, si Consiliul National al Audiovizualului care a demarat in 2007 o campanie adresata parintilor si care a avut ca scop constientizarea de catre acestia a riscurilor la care sunt supusi copiii ce urmaresc programe tv, mai cu seama pe cele care contin scene de violenta. Campania "Nu lasa copilul educat de televizor" a facut parte dintr-un proiect PHARE.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani