Privitul in exces la tv dauneaza sanatatii copiilor
Data publicarii: 04-02-2009 | MediaMinorii care se uita prea mult la televizor si folosesc peste masura Internetul pot avea probleme de ordin psihic, se arata intr-un studiu recent realizat in Marea Britanie.
Expunerea excesiva a copiilor la programele tv si Internet ii face pe acestia mai materialisti, ceea ce le afecteaza in timp relatia cu parintii, dar si sanatatea mentala, arata principalele concluzii ale unui studiu recent, potrivit ,,The Telegraph''.
Cercetatorii au declarat ca micutii sunt victime ale unei noi forme de consumerism, in timp ce tinerii din Marea Britanie cheltuie in total aproximativ trei miliarde de lire sterline din propriii bani pe haine, muzica, jocuri video, snack-uri si reviste.
Raportul sustine ca anumiti publicitari "exploateaza in mod explicit mecanismul presiunii exercitate de congeneri asupra individului, in timp ce parintii sunt perceputi ca niste bufoni", iar in acest context, publicitatea capitalizeaza ideea "esti ceea ce ai".
Mai mult chiar, orele petrecute in fata televizorului pentru a urmari seriale, drame sau talk show-uri cu si despre vedete au un efect profund daunator.
Astfel, "copiii afla detalii din viata intima a vedetelor, care de regula sunt mai bogate decat vor fi ei vreodata si de cele mai multe ori cu un aspect fizic mai placut. Faptul de a le urmari tot timpul duce la asteptari foarte mari si reduce respectul de sine". De asemenea, raportul recomanda ca publicitatea la mancarea nesanatoasa si la alcool sa fie interzisa inaintea orei 21.00.
O opinie similara si-a exprimat, la nivelul Romaniei, si Consiliul National al Audiovizualului care a demarat in 2007 o campanie adresata parintilor si care a avut ca scop constientizarea de catre acestia a riscurilor la care sunt supusi copiii ce urmaresc programe tv, mai cu seama pe cele care contin scene de violenta. Campania "Nu lasa copilul educat de televizor" a facut parte dintr-un proiect PHARE.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile