Firmele isi urmaresc angajatii pentru a le creste productivitatea
Data publicarii: 30-01-2009 | HR/CariereCompaniile monitorizeaza mai atent activitatea angajatilor la serviciu, in special in ceea ce priveste traficul pe internet, avand in vedere ca perioada de criza economica aduce presiuni suplimentare legate de productivitate.
"In ultimele patru-cinci luni, solicitarile companiilor pentru solutii de filtrare a continutului web au crescut cu aproximativ 20%, ceea ce indica o preocupare vizibila a mediului de afaceri pentru cresterea productivitatii angajatilor in perioada de criza", spune Ovidiu Constantin, general manager pentru furnizorul de solutii de securitate web RnD Software, care comercializeaza o solutie de filtrare a continutului web.
Acest gen de solutii informatice permite angajatilor doar accesul la site-uri care au legatura cu activitatea lor profesionala. "Daca productivitatea fiecarui angajat creste cu doar o ora pe saptamana - desi, dupa calculele specialistilor, probabil ca este vorba despre o ora pe zi - intr-un an inseamna 52 de ore, adica productivitatea echivalenta unei treimi din salariul lunar al angajatului", explica reprezentantul RnD Software.
In plus, solutiile de filtrare a continutului web ofera rapoarte personalizate pentru fiecare utilizator individual. Astfel, angajatorul este la curent cu timpul petrecut de fiecare angajat pe internet sau website-urile vizitate de catre acesta, iar rapoartele pot fi utilizate si in procesul de evaluare a angajatilor.
"Pe baza rapoartelor de monitorizare pe care le genereaza aceste solutii, managerii pot decide cum sa distribuie eficient personalul in fiecare departament sau cum sa defineasca mai bine procesul de restructurare a companiei. De asemenea, pentru fiecare angajat sunt generate rapoarte detaliate de performanta, oferind astfel departamentului de HR instrumente necesare in procesul de evaluare personala", spune Ovidiu Constantin.
Costul implementarii unei astfel de solutii variaza, reducandu-se pentru perioade mai lungi de contractare. Potrivit reprezentantului RnD Software, sistemul hardware necesar se achizitioneaza o singura data si costa aproximativ 700 de euro, iar licenta software reprezinta o investitie de circa 1.500 de euro pentru un an.
Companiile urmaresc activitatea angajatilor si prin alte metode, printre cele mai des utilizate fiind monitorizarea convorbirilor telefonice, supravegherea video sau urmarirea traficului prin GPS.
Potrivit unui studiu realizat anul trecut de site-ul de recrutare HR Romania, 47% dintre angajatii participanti la studiu au recunoscut ca le este urmarita activitatea. Majoritatea acestora (62%) au declarat ca li s-a comunicat oficial de catre companie ca activitatea lor este monitorizata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des