OTP Bank sustine ca nu are nevoie sa vanda din subsidiarele sale
Data publicarii: 29-01-2009 | Finante-BanciOTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a anuntat joi ca nu se afla sub presiune pentru a-si vinde din subsidiare, incluzand si divizia din Ucraina.
Anuntul a venit ca reactie la relatari de presa, care indicau ca OTP ia in considerare vanzarea subsidiarei din Ucraina.
"OTP Bank monitorizeaza si evalueaza in mod continuu oportunitati de tranzactii, dar subliniaza ca nu exista vreo presiune pentru a vinde", se arata intr-un comunicat al bancii.
Mai devreme, portalul financiar ungar portfolio.hu relata, fara a mentiona surse, ca OTP a pus subsidiara din Ucraina pe lista de vanzari.
OTP a precizat ca subsidiara din Ucraina, CJSC OTP Bank, se numara printre cele mai bine pozitionate banci de pe piata ucraineana, dupa portofoliul pe care il are, si ca portofoliul corporate este diversificat in mod corespunzator.
Divizia ucraineana a OTP a inregistrat un profit de 51,03 milioane dolari in primele noua luni din 2008, veniturile din dobanzi si comisioane raman dinamice, iar marjele au crescut, a subliniat OTP.
Banca ungara a mai aratat ca divizia sa de cercetare se asteapta ca hrivna ucraineana, care s-a depreciat puternic in utimele luni, sa se stabilizeze in apropiere de nivelul de 8 hrivne/dolar.
Datoria publica externa a Ucrainei este scazuta, iar rezervele valutare de a banca centrala si imprumutul acordat de FMI acopera intreaga datorie a statului si creantele asupra economiei ucrainene, a mentionat OTP.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman