Magistratii au cele mai mari salarii. Vezi topul bugetarilor de lux
Data publicarii: 29-01-2009 | EconomieBugetarii de lux au salarii de mii de euro. In timp ce un bugetar din administratia centrala a castigat anul trecut in jur de 1.000 de euro, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie conduc in topul salariilor bugetarilor, cu un salariu lunar de 2.700 de euro pe luna.
Potrivit unui document oficial, pe locul al doilea se afla angajatii Consiliului Superior al Magistraturii, cu o leafa de 2.600 de euro. Pe ultimele locuri figureaza angajatii ministerului Educatiei, Sanatatii si Economiei care au primit in jur de 600 de euro pe luna.
Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, magistratii sunt cel mai bine platiti. Astfel, angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au avut un venit mediu lunar de aproape 2.700 de euro. Angajatii Consiliului Superior al Magistraturii au primit un salariu mediu lunar de peste 2.600 de euro. Si la Consiliul Concurentei salariul mediu lunar a fost in jur de 2.300 de euro.
Pe locul urmator se afla angajatii Curtii Constitutionale, cu peste 2.200 de euro.
In topul ministerelor care depasesc 2.000 de euro salariu mediu lunar se afla si Ministerul Dezvoltarii.
Urmeaza alte trei institutii: Curtea de Conturi, Ministerul Public si Ministerul Afacerilor Externe.
Bine platiti sunt si angajatii unor institutii precum Ministerul Turismului si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cu o medie lunara de 1.900 de euro si Ministerul Justitiei cu 1.700 euro.
Angajatii de la cancelaria prim-ministrului Tariceanu au avut un salariu mediu lunar de aproape 1300 de euro iar cei de la Administratia prezidentiala au primit 900 de euro pe luna.
Cei de la Senat si Camera Deputatilor au avut anul trecut un salariu mediu lunar de peste 1.700, respectiv 1.600 de euro.
Codasii clasamentului sunt angajatii ministerului Educatiei cu aproape 700 de euro, ministerului Sanatatii si ministerului Economiei cu putin peste 600 de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii