Magistratii au cele mai mari salarii. Vezi topul bugetarilor de lux
Data publicarii: 29-01-2009 | EconomieBugetarii de lux au salarii de mii de euro. In timp ce un bugetar din administratia centrala a castigat anul trecut in jur de 1.000 de euro, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie conduc in topul salariilor bugetarilor, cu un salariu lunar de 2.700 de euro pe luna.
Potrivit unui document oficial, pe locul al doilea se afla angajatii Consiliului Superior al Magistraturii, cu o leafa de 2.600 de euro. Pe ultimele locuri figureaza angajatii ministerului Educatiei, Sanatatii si Economiei care au primit in jur de 600 de euro pe luna.
Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, magistratii sunt cel mai bine platiti. Astfel, angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au avut un venit mediu lunar de aproape 2.700 de euro. Angajatii Consiliului Superior al Magistraturii au primit un salariu mediu lunar de peste 2.600 de euro. Si la Consiliul Concurentei salariul mediu lunar a fost in jur de 2.300 de euro.
Pe locul urmator se afla angajatii Curtii Constitutionale, cu peste 2.200 de euro.
In topul ministerelor care depasesc 2.000 de euro salariu mediu lunar se afla si Ministerul Dezvoltarii.
Urmeaza alte trei institutii: Curtea de Conturi, Ministerul Public si Ministerul Afacerilor Externe.
Bine platiti sunt si angajatii unor institutii precum Ministerul Turismului si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, cu o medie lunara de 1.900 de euro si Ministerul Justitiei cu 1.700 euro.
Angajatii de la cancelaria prim-ministrului Tariceanu au avut un salariu mediu lunar de aproape 1300 de euro iar cei de la Administratia prezidentiala au primit 900 de euro pe luna.
Cei de la Senat si Camera Deputatilor au avut anul trecut un salariu mediu lunar de peste 1.700, respectiv 1.600 de euro.
Codasii clasamentului sunt angajatii ministerului Educatiei cu aproape 700 de euro, ministerului Sanatatii si ministerului Economiei cu putin peste 600 de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman