Aeroportul din sudul Capitalei reprezinta un adevarat tun imobiliar
Data publicarii: 29-01-2009 | AfaceriAeroportul ce urma sa fie construit in sudul Capitalei, la Adunatii Copaceni, este considerat de reprezentanti ai ministerului transporturilor un adevarat "tun imobiliar", au spus joi surse din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
"A fost doar o lauda si nu s-a facut nimic. Nu exista nici macar o lansare a unui studiu de fezabilitate sau alte demersuri pentru acest proiect. La acea vreme s-a vrut sa fie un tun imobiliar", au spus sursele.
Potrivit acestora, noul aeroport care ar fi trebuit construit in sudul capitalei nu are justificare tehnica, economica, sociala.
Mai mult chiar, reprezentantii ai MTI sustin ca pentru o astfel de constructie trebuie realizata o lista cu exproprieri de terenuri si un studiu care trebuie efectuat numai de specialisti in aviatie.
Fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, declara la inceputul lunii iunie a anului trecut ca Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura localitatii.
"Cel mai probabil, aeroportul va fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura, cum se vine dinspre Bucuresti, pe partea dreapta", a precizat fostul ministrul la data respectiva. Potrivit acestuia, constructia aeroportului in sudul Bucurestiului urma a se finaliza in maxim doi ani.
La jumatatea lunii februarie, ministrul transporturilor declara ca, dupa finalizarea studiului de fezabilitate, urmeaza sa fi introdusa o Hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009.
Municipiul Bucuresti este deservit, in prezent, de doua aeroporturi internationale ambele clasificate ca fiind de interes national si avand ca actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor.
Previziunile de trafic efectuate de Organizatia Europeana pentru Siguranta Navigatiei Aeriene (Eurocontrol) rezulta ca, pentru Romania, in perioada 2008-2014 urmeaza sa se inregistreze o crestere medie anuala a traficului aeroportuar de 6,9%, cu o rata de crestere mai mare in zona municipiului Bucuresti.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman