Petrom disponibilizeaza 3000 de angajati
Data publicarii: 28-01-2009 | EconomiePetrom va disponibiliza de la 1 februarie 3.000 de angajati, din care 2.700 din sectorul de explorare si productie, iar restul in sectorul de rafinare, urmand ca persoanele concediate sa beneficieze de plati compensatorii, au declarat surse din cadrul companiei.
Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a afisat in al patrulea trimestru din 2008 o productie de 192.000 barili echivalent petrol/zi, in scadere fata de 195.000 bep/zi fata de aceeasi perioada din 2007, conform unui comunicat al OMV.
Vanzarile combinate al Petrom de gaze si energie au fost de 1,32 miliarde metri cubi in al patrulea trimestru din 2008, in scadere fata de 1,42 miliarde metri cubi in perioada similara din 2007. Totusi, vanzarile au crescut fata de 1,05 miliarde metri cubi in al treilea trimestru din 2008.
Vanzarile Petrom au fost afectate de scaderea cu 21% a consumului de gaz in Romania, fata de al patrulea trimestru din 2007, arata comunicatul. Scaderea vine pe fondul inchiderii celor mai mari combinate chimice.
Conform OMV, dividendele platite de Petrom pentru 2008 sunt estimate sa fie mai mici decat cele din 2007, din cauza costurilor operationale de restructurare.
Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.
Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani