Depozitarul Central va realiza un sistem centralizat de plata a dividendelor
Data publicarii: 20-01-2009 | Finante-BanciDepozitarul Central vrea sa realizeze un sistem centralizat de plata a dividendelor, care sa ofere investitorilor posibilitatea de a-si primi resursele financiare intr-un timp mult mai scurt, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.
"Dorim ca Depozitarul Central sa realizeze plata dividendelor pentru toate societatile care sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti sau chiar si pentru cele care au contract de registru cu noi, daca doresc. Investitorii vor avea parte de un singur sistem de plata mai eficient", a spus Adriana Tanasoiu.
"Probabil ca sistemul va atinge un numar mai mare de investitori, iar procesul de plata se va desfasura intr-un timp mai scurt", a adaugat ea.
"Mai mult, sistemul va fi previzibil pentru investitori, care ar putea sa isi planifice resursele financiare pe care le-ar primi sub forma de dividende", spune seful Depozitarului Central.
Ea a mentionat ca procesul este abia la inceput si ca acest sistem va fi realizat in parteneriat cu o banca care opereaza in Romania si care are un sistem automatizat de plati.
"In prima etapa am postat anuntul pe pagina noastra de internet si am solicitat bancilor interesate sa isi exprime intentia. Dupa primirea scrisorilor de intentie, urmeaza sa transmitem bancilor care au raspuns cerintele pe care ar trebui sa le indeplineasca acest sistem de plata al dividendelor", a explicat Adriana Tanasoiu.
Ea a adaugat ca, dupa analiza ofertelor, va fi selectata banca care va dezvolta acest serviciu.
"Intentia noastra este sa platim prin acest sistem chiar dividendele din acest an, daca va f posibil", precizeaza Tanasoiu.
In prezent, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este actionarul majoritar al Depozitarului Central, cu o detinere de 51% din actiuni, iar printre actionarii mai mici se numara fondul de investitii RAEF, care controleaza 1,76% din titluri, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) si mai multe banci precum Raiffeisen Bank, Banc Post, ATE Bank si BRD SocGen.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii