Locuri de munca in telecomunicatii
Data publicarii: 19-01-2009 | HR/CariereJoburi disponibile sunt in general pentru pozitii ca reprezentant vanzari, dispecer, tehnician si inginer. In aproape toate orasele tarii sunt locuri de munca in domeniul telecomunicatiilor, chiar daca, potrivit specialistilor, ritmul angajarilor nu mai este asa de sustinut. Charlie Crocker, CEO al companiei Barnett McCall Recruitment, apreciaza insa ca prin martie acest aspect se va reglementa. Totodata, el considera ca va creste semnificativ cererea de candidati pentru pozitii specializate, pentru profesionisti care sa asigure eficienta operationala. In momentul de fata, cele mai multe oferte sunt in Bucuresti, Timisoara, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Bihor, Deva, Resita, Brasov, Bacau, Ploiesti, Buzau, Targoviste, Giurgiu, Sibiu si Galati.
Posturi disponibile sunt in general pentru pozitii ca reprezentant vanzari, dispecer, inginer. Angajari se fac la Romtelecom, UPC, Ericsson, Cosmote si Orange. Ionela Flavia Tioc, director la divizia recrutare&managementul talentelor la Romtelecom, membru in HR Club, estimeaza ca unitatea isi va mari echipa cu 150 de noi colegi. Si Orange Romania recruteaza noi angajati. "Vom continua sa atragem candidati cu potential ridicat pentru a raspunde nevoilor businessului, fie ca discutam de departamentele comerciale, fie de cele de suport. Pe termen lung, vom continua sa oferim burse studentilor, incercand sa atragem cei mai talentati absolventi", spune Alexandru Andrief, HR business partner la Orange Romania, membru HR Club.
Ce va intreaba la interviu
Daca acum cativa ani, spun oficialii Cosmote, candidatul venea, isi depunea CV-ul, enunta pretentiile financiare si astepta un raspuns, astazi doritorii de joburi trebuie sa treaca printr-o serie de interviuri teoretice si practice, in functie de domeniul de activitate.
La Ericsson, spre exemplu, candidatii sunt evaluati de agentiile de recrutare (conform unor fise de post) si apoi de reprezentanti ai companiei. "
La primul interviu in cadrul firmei candidatii sunt testati tehnic potrivit experientei declarate si specificatiilor fisei de post. De asemenea, ne intereseaza aspecte precum motivatia si potentialul de invatare. Toate interviurile sunt in engleza, aceasta fiind limba oficiala a companiei", spune Horia Toader, director de resurse umane la Ericsson Romania, membru HR Club.
Recrutarea difera destul de mult in functie de profilul jobului. Poate fi vorba despre un test tehnic, un studiu de personalitate, un interviu semistructurat cu managerul departamentului si specialistul de resurse umane.
"Noi alegem instrumentele pe care le folosim sau echipa de interviu in functie de nivelul de expertiza si competentele pe care ne propunem sa le analizam pentru o anumita pozitie", precizeaza Alexandru Andrief, de la Orange. Pentru functiile de management procesul este mult mai complex, avand loc mai multe etape de interviuri.
Traininguri si avansare rapida
Printre beneficiile pe care le au angajatii marilor companii de telefonie se numara avansarea rapida si dezvoltarea personala. In plus, angajatii beneficiaza de schimburi de experienta cu alti salariati din diferite orase, traininguri specializate, asigurari medicale private, abonamente la sala de sport, bonuri de masa, telefon de serviciu si abonamente de telefonie mobila.
Variante: Unde puteti trimite CV-ul
La e-mail hrdevelopment@romtelecom.ro (pentru Romtelecom).
La e-mail etr.hr@ericsson.com (pentru Ericsson).
La e-mail cariere@upc.ro (pentru UPC).
Direct la www.orange.ro/jobs/ (pentru Orange).
La e-mail jobs@cosmote.ro (pentru Cosmote).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des