Topul celor mai inteligente produse inventate in 2008
Data publicarii: 16-01-2009 | IT&CCresterea gradului de complexitate al vietii oamenilor, marirea numarului de sarcini pe care acestia le au zi de zi de rezolvat precum si dorinta lor de a-si imbunatati standardele de trai, sunt rezolvate, cel putin partial, de noi si noi inventii tehnologice. Fiecare an aduce o crestere exponentiala a gadgeturilor si produselor menite sa usureze activitatile umane. In 2008 revista americana Inc, adresata antreprenorilor si celor care doresc sa intre in lumea afacerilor, a selectat 10 dintre cele mai inteligente produse inventate in 2008.
1. Portofelul care te protejeaza de furtul datelor. Tehnologia de identificare prin frecventa radio (RFID), este tot mai mult folosita in aplicatii precum pasapoarte, permise de conducere sau carduri de credit care nu mai trebuie introduse in cititor, ci decat apropiate. Problema la toate acestea este ca maresc riscurile de furt de identitate prin tehnologii wireless. Solutia a venit de la o firma din California, Kena Kai, care a creat un portofel facut din materiale ce nu permit scanarea wireless a obiectelor bazate pe RFID.
2. Iqua, companie specializata in accesorii pentru telefoanele mobile, s-a raliat trendului produselor ecologice si a inventat castile bluetooth incarcate de energia solara. Acestea se pot incarca nu doar prin expunerea directa la soare, ci si in interiorul incaperilor.
3. Vudu Box este un produs adresat celor care colectioneaza filme sau emisiuni TV. Acesta permite accesul la peste 10.000 de materiale video direct din fotoliul din casa, dispensandu-i de un drum la magazinele specializate sau de comanda prin posta.
4. Hammacher Schlemmer a creat un dispozitiv care permite transformarea fotografiilor clasice, scoase pe hartie foto, in fotografii digitale. Aparatul este compact si, fata de un scanner obisnuit, este specializat doar pe acest tip de proces, rezultand o fotografie de aceeasi calitate si rezolutie ca cea capturata de un aparat digital.
5. Awareness Technologies a dezvoltat un serviciu extrem de util in cazul furtului laptopului. De cele mai multe ori, un laptop furat nu este o pierdere atat prin valoarea in sine a calculatorului ci, mai ales, prin datele salvate pe acesta. Programatorii de la Awareness Technologies au creat un soft care permite victimelor unui furt sa-si recupereze datele de pe laptop si chiar sa-l localizeze. Utilizatorii acestui serviciu trebuie sa intre in contul dat de firma si sa salveze sau sa sterga datele din computerul furat.
6. Excalibur Electronics s-a gandit la dependentii de cafea si de munca in acelasi timp, inventand o cana ce poate fi conectata la un calculator prin intermediul unui USB, astfel incat continutul din ea sa fie pastrat cald. Cana vine si cu un adaptor de 12V astfel incat sa poate fi folosita si in masina.
7. Samsung a lansat in 2008 propria imprimanta wireless. Desi nu este singurul produs de aces gen, cei de la Inc il considera mai reusit decat celelalte datorita design-ului inspirat si al compatibilitatii cu calculatoarele Mac. Avantajele unei astfel de imprimante sunt asigurarea unui spatiu mai mare pe birou si eliminarea problemelor legate de cabluri.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des