Lipsa manierelor ofenseaza sefii
Data publicarii: 16-01-2009 | HR/CariereLipsa de maniere pare a fi cel mai putin tolerata, in mod surprinzator, de sefii din Statele Unite ale Americii si din Marea Britanie, in timp ce australienii sunt cel mai putin afectati, scrie Reuters.
Potrivit unui sondaj realizat de compania Servcorp, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata inchirierilor de spatii pentru birouri, cele mai grave comportamente manifestate la locul de munca sunt, in ordine descrescatoare, a nu saluta, a nu oferi cafea sau alte bauturi oaspetilor, a vorbi tare in birou, a folosi cuvinte urate sau injurii si a vorbi la telefonul mobil in interiorul biroului.
Folosirea produselor de papetarie fara a cere voie si formularea unor intrebari prea personale, figureaza, de asemenea, pe lista maniereleor nepotrivite. Americanii si britanicii s-au dovedit cei mai sensibili la acest capitol, desi 60% dintre respondenti au numit Japonia drept tara cu cele mai stricte etichete.
Managerii americani si britanici sunt mai usor de ofensat chiar si decat colegii lor din Orientul Mijlociu, Japonia si China, natii cu traditii transmise de sute de ani. La polul opus, 25% dintre australieni au recunoscut ca nu au nicio problema cu injuraturile, lucru care in Japonia sau Orientul Mijlociu este profund ofensator.
In plus, aproape toti australienii au spus ca se adreseaza sefului cu numele mic, lucru gasit total neadecvat de chinezi. Mai mult, australieii adesea vorbesc tare si isi adreseaza cu usurinta intrebari ce tin de intimitate.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des