Contestatia BCR impotriva grevei, ramasa fara obiect in instanta
Data publicarii: 16-01-2009 | Finante-BanciTribunalul Bucuresti a respins, joi, contestatia conducerii BCR impotriva grevei ce era anuntata sa inceapa miercuri de catre angajatii bancii, deoarece procesul a ramas fara obiect.
Exceptia a fost ridicata de reprezentantii BCR.
Tribunalul Bucuresti a admis, marti, decizia reprezentantilor BCR de a renunta la cererea de preschimbare a termenului procesului prin care contestau greva generala a sindicalistilor.
Decizia reprezentantilor BCR de a renunta la cererea de preschimbare a venit, marti, la doua ore dupa ce sindicalistii au hotarat sa nu mai porneasca greva. Potrivit legii, daca Federatia Sindicatelor Independente din BCR nu mai porneste greva, procesul intentat de BCR ramane fara obiect.
Luni, BCR a deschis la Tribunalul Bucuresti un proces impotriva Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, prin care contesta greva pe care sindicalistii voiau sa o declanseze pe 14 ianuarie. Tot luni, reprezentantii BCR au solicitat instantei sa judece contestatia mai devreme de termenul fixat pentru 15 ianuarie.
Reamintim ca salariatii BCR nu au mai pornit, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.
"Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la o intelegere, astfel incat sa nu afectam clientii BCR si nici banca, fiind, in fond, vorba despre relatia intre angajator si salariati", a precizat Ionescu. Salariatii BCR nu mai pornesc, miercuri, greva, dar reprezentantii sindicali continua negocierile cu conducerea bancii, solicitand clarificari referitoare la ultima oferta facuta de patronat, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, Ciprian Ionescu.
"Important este ca s-a facut o oferta care poate fi imbunatatita. Noi avem toata disponibilitatea pentru a ajunge la o intelegere, astfel incat sa nu afectam clientii BCR si nici banca, fiind, in fond, vorba despre relatia intre angajator si salariati", a precizat Ionescu.
El a adaugat ca lamuririle cerute conducerii vizeaza propunerea bancii de "remunerarea suplimentara a salariatilor, in functie de indeplinirea unor criterii de performanta" si ca ultima oferta a patronatului nu precizeaza nimic referitor la cresterea suplimentara a salariilor, cu 3%, solicitata de sindicalisti.
"In paralel am transmis oferta celor pe care ii reprezentam si decizia finala va fi luata in functie de hotararea lor. Noi am solicitat, astazi (n.r marti), conducerii BCR o noua intalnire, in care se poate stabili orice, in functie de ceea ce decid membrii de sindicat", a mai spus Ionescu.
Conducerea BCR a hotarat, luni seara, in urma unei noi intalniri cu reprezentantii sindicali, sa elaboreze si sa inainteze o oferta finala, a saptea, catre Federatia Sindicatelor Independente din BCR, in conditiile in care sindicalistii isi anuntasera intentia de a declansa miercuri greva generala, pe termen nelimitat.
Anuntul legat de protest a survenit in contextul in care contractul colectiv de munca al salariatilor din BCR a expirat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea lunii august 2008, angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) s-au aflat, pentru trei zile, in greva japoneza.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii