Guvernul britanic va garanta imprumuturile contractate de IMM-uri
Data publicarii: 14-01-2009 | InternationalGuvernul britanic a anuntat miercuri un plan in valoare de pana la 20 miliarde lire sterline (22 miliarde euro) prin care va garanta credite pe termen scurt contractate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM), pentru a incuraja bancile sa le acorde finantare, relateaza AFP.
Potrivit unui comunicat emis de ministrul britanic al comertului, Peter Mandelson, ce urmeaza sa prezinte planul in cadrul unei conferinte, garantiile guvernamentale vor acoperi 50% din riscurile de neplata ale creditelor pe termen scurt, de pana la 10 miliarde lire.
Planul va permite prin urmare "asigurarea unor linii de credit de pana la 20 miliarde lire sterline pentru intreprinderile cu cifre de afaceri mai mici de 500 milioane lire sterline", si ar determina bancile sa isi majoreze volumele de credite.
In plus, guvernul britanic va pune bazele unei garantii speciale de un miliard de lire pentru imprumuturile pe termen lung contractate de intreprinderile mici, cu cifra de afaceri sub 25 milioane lire sterline.
In plus, ministerul comertului va infiinta un fond de 75 milioane lire (50 milioane provenite de la stat si 25 milioane de la banci), ce va investi direct in companiile mici cu probleme de capital.
Ministrul a declarat pentru televiziunea Sky News ca este "esential" sa salveze companiile mici amenintate de faliment, nu din cauza problemelor proprii, ci pentru ca au probleme de finantare din cauza inghetarii creditarii.
"Trebuie sa sustinem redresarea bancilor britanice, pentru a relua creditarea, din moment ce acestea asigura imprumuturi pentru companiile mici, ce reprezinta coloana vertebrala a economiei britanice", a adaugat ministrul.
Planul de ajutor pentru IMM-uri reprezinta o noua etapa in eforturile premierului britanic, Gordon Brown, de a combate criza financiara, dupa planul de salvare a sistemului bancar, din luna octombrie, si dupa planul de relansare bugetara anuntat in noiembrie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii