Succesul brokerilor, determinat de lungimea degetului inelar
Data publicarii: 14-01-2009 | DiverseIn lumea dominata de barbati a tranzactiilor financiare, se pare ca hormonii si marimea chiar sunt relevante, potrivit unui studiu recent intreprins de doi cercetatori britanici si preluat de Reuters. Conform acestora, traderii financiari care au degetul inelar mai mare decat degetul aratator, obtin profituri de trei ori mai mari decat colegii lor cu inelare mai putin dezvoltate.
Marimea inelarului este influentata de expunerea la testosteron, hormon masculin, din perioada prenatala. Astfel, cu cat concentratia de testosteron este mai mare, cu atat inelarul va fi mai lung. Un alt efect al hormonului este predispunerea la luarea de decizii riscante si rapide.
Asadar, s-ar putea sa nu conteze atat de mult experienta si priceperea traderului, cat impulsurile sale biologice, sugereaza John Coates, profesor la University of Cambridge. “Faptul ca cei mai de succes traderi sunt cei cu apetenta crescuta pentru risc si cu capacitatea de a lua decizii rapide, ne duce cu gandul ca pe piata financiara legea este facuta nu de ratiune, ci de biologie”.
Pentru cercetarea lor, oamenii de stiinta au analizat 44 de brokeri de la bursa din Londra, unii dintre ei cu castiguri de peste 4 milioane dolari pe an. Toti erau implicatii in tranzactii care implicau decizii si reactii rapide.
Dupa ce au masurat degetele brokerilor, cercetatorii le-au corelat cu profilul lor investitional si cu pierderile acumulate in ultimele 20 de luni. Au descoperit ca un deget inelar lung este caracteristic celor mai de succes si longevivi brokeri.
Acestia ajung la profituri anuale medii de 828.000 dolari, fata de 154.000 dolari cat castiga un coleg cu deget inelar mai mic.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii