Alesii cu locuinte in Bucuresti cer bani de chirie
Data publicarii: 10-01-2009 | PoliticaNici nu a inceput bine activitatea noului Parlament, ca alesii au tinut sa-si rezolve din start problemele legate de cazare si confort financiar. Peste 100 de deputati din totalul de 334 au facut cereri pentru a fi cazati, pe perioada actualei legislaturi, la hotel, in timp ce 66 au optat pentru alt tip de cazare, iar peste jumatate dintre senatori au ales sa locuiasca in timpul mandatului de patru ani in regim hotelier. Doi dintre deputatii care au facut cerere pentru a fi cazati in regim hotelier sau in alt tip de spatii detin, potrivit declaratiilor de avere, locuinte in capitala. Este vorba despre Eugen Badalan (PDL) si Valeriu Zgonea (PSD). Primul dintre acestia are un apartament in Bucuresti, dobandit prin cumparare, in anul 1999, in timp ce Zgonea detine o locuinta in Bucuresti, cumparata prin credit bancar, in anul 2002.
Nici unul dintre ei nu incalca legea. Dimpotriva, Statutul deputatilor si senatorilor le permite sa primeasca bani de chirie chiar daca au proprietati in Capitala, legea insa a fost redactata si votata tot de parlamentari. Potrivit actului normativ, alesilor care nu au domiciliul in Bucuresti li se asigura, pe durata mandatului, cazare gratuita sau, la alegere, in cazul in care nu beneficiaza de cazare gratuita, li se acorda pe noapte, pe baza de declaratie pe propria raspundere, 70% din tariful minim practicat in unitatile hoteliere si care este achitat unui deputat sau unui senator.
Confom unei statistici a Camerei Deputatilor, 66 de deputati au cerut sa li se asigure cazare in alte spatii decat la hotel, printre acestia numarandu-se Eugen Badalan, Nicolae Banicioiu, Vasile Bleotu, Marin Almajanu, Amet Aledin, Ana Gheoghe, Florin Anghel, Mihai Apostoloache, Maria Ardeleanu, William Branza, Bogdan Ciuca, Teodor Atanasiu. Alti deputati care doresc cazare in alte spatii sunt: Filip Geogescu, Gerea Andrei Dominic, Florin Iordache, Kelemen Attila, Claudiu Manda, Eugen Nicolaescu, Adrian Mocanu, Iuliu Nosa, Dumitru Pardau, Cristina Pocora, Vasile Popeanga, Marian Saniuta, Seres Denes, Anghel Stanciu, Stefan Viorel, Valeriu Zgonea, Mircea Toader, Aurel Vladoiu.
Peste jumatate dintre senatori au ales sa locuiasca in timpul mandatului in regim hotelier, sapte au cerut sa li se deconteze cazarea in regim privat, iar 43 inca nu s-au hotarat, reiese dintr-o analiza a Directiei economice a acestei camere a Parlamentului.
"Pana in acest moment, 74 de senatori au acceptat sa fie cazati la hotel, iar 13, fiind alesi in circumscriptiile din Bucuresti, in mod normal, nu pot emite pretentia cazarii lor", a declarat, pentru Mediafax, directorul Directiei economice din Senat, Adriana Iliescu.
Ea a precizat ca pentru decontarea cheltuielilor de cazare in regim privat au facut cerere sapte senatori. "Ceilalti trebuie sa se decida si sa ni se comunice si noua", a mai spus Iliescu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des