Incasarile la bugetul de stat au scazut cu 11,6% in decembrie
Data publicarii: 09-01-2009 | Finante-BanciVeniturile bugetului de stat au scazut cu 11,56% in primele 30 de zile din decembrie 2008, in timp ce incasarile la bugetele locale s-au comprimat cu 14%, arata datele publicate vineri de Finante, care indica o evolutie pozitiva doar pe partea de bugete de asigurari sociale, somaj si sanatate.
Astfel, veniturile bugetului de stat au insumat in perioada 1-30 decembrie 6,06 miliarde lei, fata de 6,85 miliarde lei in aceeasi perioada din 2007, iar bugetele locale au inregistrat incasari de 464 milioane lei, potrivit Ministerului Finantelor Publice (MFP), care a redat situatia incasarilor in perioada 1-30 decembrie 2008.
Ultima zi a anului trecut a fost insa lucratoare, astfel incat datele finale pe decembrie 2008 ar putea fi usor diferite.
In schimb, veniturile la bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, al asigurarilor sociale de stat si asigurarilor pentru somaj au avansat cu 45,8% in intervalul mentionat, la 5,68 miliarde lei, ceea ce a determinat o crestere cu 8,14% a incasarilor totale la bugetul general consolidat fata de decembrie 2007, pana la 12,21 miliarde lei.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat joi ca incasarile la buget, inclusiv veniturile extrabugetare, au fost anul trecut de 31,6% din produsul intern brut (PIB), fata de 36% din PIB, cat era prognozat de guvernul precedent.
Deficitul bugetului general consolidat a ajuns anul trecut la 4,5% din produsul intern brut (PIB), dupa standardele romanesti, insa a atins 5,21% din PIB dupa standardele europene, potrivit datelor preliminare ale Finantelor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman