Investitorii straini sunt in continuare interesati de terenurile pentru spatiile logistice
Data publicarii: 08-01-2009 | AfaceriPersoanele dispuse sa achizitioneze terenuri in aceasta perioada a anului sunt cele care doresc sa investeasca, cu intentia de a construi imediat, in special proiecte pre-comandate, cum sunt halele industriale cu anumite particularitati, afirma consultantii EuroMetropola.
"Pe segmentul de terenuri, cererile concrete pe care le avem acum sunt din partea unor clienti care intentioneaza sa dezvolte parcuri industriale si centre logistice. Suprafetele de teren care corespund solicitarii acestora variaza intre 5.000 si 15.000 mp, insa caracteristicile sunt foarte riguroase si sunt legate de starea infrastructurii, existenta utilitatilor si a cailor de acces, deci numai anumite zone se califica", au spus consultantii EuroMetropola.
In privinta randamentului investitiei intr-un teren pentru constructii industriale, consultantii EuroMetropola dau asigurari ca este unul foarte bun, explicand ca stocul actual de spatii logistice este insuficient, chiriile sunt foarte mari si de cele mai multe ori spatiile existente sunt neadecvat amenajate, compartimentate sau dotate.
Acestia dau ca exemplu localitatea Fundulea, din apropierea DN3, care din punct de vedere al infrastructurii corespunde acestui tip de proiecte, desi nici aceasta nu a fost imuna la criza inceputa anul trecut, preturile anumitor terenuri scanzand cu pana la 30%.
"Momentan preturile zonei variaza intre 15-30 euro/mp, pentru terenurile pretabile dezvoltarii de hale. Aceasta este o zona in care, concret, s-au dezvoltat foarte multe proiecte industriale, dar avem aceleasi asteptari si din alte zone unde s-a achizitionat teren cu acest scop insa nu s-a demarat nimic momentan din cauza problemelor legate de infrastructura care blocheaza astfel de proiecte", au spus reprezentantii EuroMetropola.
La capitolul tranzactii majore, in care vor fi implicati clienti corporate, consultantii imobiliari se asteapta ca anul acesta sa fie marcat de achizitii-surpriza care au ca obiect preluari de active neperformante si de portofolii intregi, dat fiind contextul economic in care a inceput noul an. De altfel, la toate nivelurile, pe piata libera se anunta o vanatoare acerba de oportunitati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani