Investitorii straini sunt in continuare interesati de terenurile pentru spatiile logistice
Data publicarii: 08-01-2009 | AfaceriPersoanele dispuse sa achizitioneze terenuri in aceasta perioada a anului sunt cele care doresc sa investeasca, cu intentia de a construi imediat, in special proiecte pre-comandate, cum sunt halele industriale cu anumite particularitati, afirma consultantii EuroMetropola.
"Pe segmentul de terenuri, cererile concrete pe care le avem acum sunt din partea unor clienti care intentioneaza sa dezvolte parcuri industriale si centre logistice. Suprafetele de teren care corespund solicitarii acestora variaza intre 5.000 si 15.000 mp, insa caracteristicile sunt foarte riguroase si sunt legate de starea infrastructurii, existenta utilitatilor si a cailor de acces, deci numai anumite zone se califica", au spus consultantii EuroMetropola.
In privinta randamentului investitiei intr-un teren pentru constructii industriale, consultantii EuroMetropola dau asigurari ca este unul foarte bun, explicand ca stocul actual de spatii logistice este insuficient, chiriile sunt foarte mari si de cele mai multe ori spatiile existente sunt neadecvat amenajate, compartimentate sau dotate.
Acestia dau ca exemplu localitatea Fundulea, din apropierea DN3, care din punct de vedere al infrastructurii corespunde acestui tip de proiecte, desi nici aceasta nu a fost imuna la criza inceputa anul trecut, preturile anumitor terenuri scanzand cu pana la 30%.
"Momentan preturile zonei variaza intre 15-30 euro/mp, pentru terenurile pretabile dezvoltarii de hale. Aceasta este o zona in care, concret, s-au dezvoltat foarte multe proiecte industriale, dar avem aceleasi asteptari si din alte zone unde s-a achizitionat teren cu acest scop insa nu s-a demarat nimic momentan din cauza problemelor legate de infrastructura care blocheaza astfel de proiecte", au spus reprezentantii EuroMetropola.
La capitolul tranzactii majore, in care vor fi implicati clienti corporate, consultantii imobiliari se asteapta ca anul acesta sa fie marcat de achizitii-surpriza care au ca obiect preluari de active neperformante si de portofolii intregi, dat fiind contextul economic in care a inceput noul an. De altfel, la toate nivelurile, pe piata libera se anunta o vanatoare acerba de oportunitati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă