Americanilor le este teama de coruptia din Romania
Data publicarii: 08-01-2009 | InternationalRomania este amintita la capitolul "probleme de coruptie" - alaturi de Rusia, Ucraina si Bulgaria - intr-un raport pe 2008 al unei organizatii ce analizeaza amenintarile de securitate cu care se confrunta americanii in strainatate, informeaza AFP.
Terorismul, pirateria si coruptia sunt cele trei amenintari care au nelinistit cel mai mult in 2008 companiile, organizatiile neguvernamentale si universitatile americane ce isi desfasoara activitatea in strainatate, potrivit raportului oragnizatiei semiguvernamentale Overseas Security Advisory Council (OSAC).
Citand atentatele teroriste din Africa de Nord, din Peninsula Arabica, din Afganistan si Pakistan si din Turcia, Consiliul a ajuns la concluzia ca "tintele acestor atentate nu au fost numai instalatiile si personalul statului american, dar in anumite cazuri si intreprinderile si organizatiile neguvernamentale al caror sediu este in Statele Unite".
Atentatele de la Bombay de la sfarsitul lunii noiembrie, comise de un commando islamist, "au scos la lumina doua surse de ingrijorare din ce in ce mai mare pentru sectorul privat american - perceptia unei amenintari teroriste tot mai acute in India si o ingrijorare mai difuza in ceea ce priveste securitatea hotelurilor din lume", spune raportul OSAC.
"Sectorul privat american s-a confruntat si cu alte amenintari la adresa securitatii sale in strainatate, cum ar fi pirateria maritima, coruptia si violenta alimentata de competitia intre baronii drogurilor", explica OSAC.
Pirateria s-a concentrat cu precadere in apele din largul Somalei, dar si in apele Golfului, potrivit raportului.
Coruptia este "o problema "in unele dintre tarile europene", potrivit OSAC, care citeaza enumera Romania, Bulgaria, Ucraina si Rusia.
In ceea ce priveste violenta legata de traficul de droguri, acesta este un fenomen sensibil in Mexic sau Columbia, tari unde rebelii din FARC reprezinta o amenintare in plus la adresa securitatii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani