Persoanele ambitioase si organizate traiesc mai mult
Data publicarii: 06-01-2009 | LifestylePersoanele silitoare, ambitioase si disciplinate pot trai cu pana la patru ani mai mult decat indivizii cu o personalitate impulsiva, sustin cercetatorii de la Universitatea Riverside din California.
Oamenii de stiinta spun ca acestea sunt "ingredientele" necesare pentru ca oamenii sa traiasca mai mult si mai fericiti. Rezultatele studiului arata ca trasaturile psihice joaca un rol important in determinarea factorilor de risc. Cercetarea a fost realizata pe doua grupuri de indivizi. Primul grup era format din persoane constiincioase, iar cel de-al doilea era format din persoane delasatoare si dezordonate. Subiectii au fost monitorizati si intrebati despre stilul lor de viata.
Rezultatele studiului au aratat ca primul grup era preocupat de ceea ce manca pentru a avea forte proaspete pentru zilele urmatoare, in timp ce al doilea grup obisnuia sa manance semipreparate si produse fast-food.
Astfel, s-a putut constata ca obiceiurile sanatoase pot imbunatati stilul de viata. "Persoanele care au un scop bine determinat si lupta pentru a si-l atinge duc o viata mult mai sanatoasa, lucru care duce la prelungirea vietii. De-a lungul cercetarii am putut constata ca indivizii silitori, ambitiosi si disciplinati nu fumau, nu consumau alcool, iar alimentatia acestora este una sanatoasa", precizeaza profesorul Howard Friedman, coordonatorul studiului.
Persoanele constiincioase sunt considerate adesea plictisitoare si lipsite de simtul umorului, dar cercetatorii considera acest lucru un atu. "Astfel de indivizi nu fac altceva decat sa fie preocupati de felul in care isi pot atinge telul. O persoana constienta in adevaratul sens al cuvantului este aceea care are puterea de a lua decizii majore", spune prof. Friedman.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani