Letonia, oferita spre vanzare lui Roman Abramovici
Data publicarii: 31-12-2008 | InternationalUn leton, care a dorit sa ramana anonim, a lansat pe Internet o invitatie stranie catre miliardarul Roman Abramovici: sa cumpere Letonia, care si asa este o tara falita, mai ales ca autoritatile de la Riga vor sa vanda tara Fondului Monetar International pentru suma de 7,5 miliarde de dolari. Letonul disperat se refera aici la ajutorul financiar pe care vor sa-l acorde Letoniei Comisia Europeana, FMI, Banca Mondiala, Suedia, Danemarca, Finlanda si Norvegia. Din totalul sumei de 7,5 miliarde de dolari, doar 1,8 miliarde ar trebui sa ofere spre imprumut Fondul Monetar International.
"Judecand dupa experienta precedenta a guvernului leton, pot afirma cu toata certitudinea ca acesti bani vor ajunge fie in buzunarele unor functionari, fie vor fi cheltuiti pentru proiecte trasnite, cum ar fi Castelul Luminii sau cel mai scump pod din lume, in timp ce nivelul de trai al compatriotilor mei va ajunge insuportabil", scrie letonul manios. Asa ca el ii cere lui Abramovici "sa examineze posibilitatea cumpararii Letoniei fiindca letonii sunt un popor harnic si modest, iar Letonia este o tara ecologica, unde miliardarul ar putea sa-si aduca iahturile luxoase.
Numai ca pana si un Abramovici este lovit in ghesefturi de criza mondiala. El nu poate sa cumpere Letonia, desi tara ar putea fi un cadou nesperat pentru Rusia lui Putin. Ca sa-si redreseze situatia financiara, il bate gandul sa vanda clubul de fotbal Chelsea de la Londra, dupa cum anunta revista germana "Bild", care sustine ca averea lui Abramovici s-ar fi redus de la 16,7 miliarde la 2,3 miliarde de dolari in numai sase luni. Sau ar putea vinde iahtul "Pelorus", care este evaluat la 200 de milioane de euro, cam cat face si Chelsea. Mii de letoni cred ca tot mai bine ar fi ca tara lor sa fie anexata de Suedia.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani