Topul celor mai scumpe chirii din lume pentru spatii comerciale
Data publicarii: 31-12-2008 | InternationalPrimul criteriu pe care il au in vedere comerciantii cand decid deschiderea unui magazin este locatia. Cu cat locul ales este mai bun, cu atat vanzarile sunt mai mari. Un bulevard extrem de circulat intr-o zona selecta a orasului, in care puterea si dorinta de cumparare a oamenilor este mare, se afla pe lista oricarui retailer.
Atat ca doar o mica parte a acestora isi poate stabili bazele aici din cauza preturilor fabuloase la care poate ajunge chiria spatiilor. Revista Forbes a facut un top al celor mai scumpe adrese pentru comercianti si, asa cum poate fi usor de intuit, toate sunt in centrele unor orase cu notorietate internationala.
1. Pe primul loc se afla vestitul bulevard Fifth Avenue din New York. Un metru patrat ajunge la aproape 20.000 dolari pe an, in crestere cu aproximativ 10% fata de 2007.
2. Causeway Bay din Hong Kong este a doua locatie extrem de scumpa pentru posesorii de spatii comerciale. Un metru patrat ajunge la 18.000 pe an, in crestere cu 20% fata de 2007.
3. Pe Madison Avenue din New York comerciantii scot din buzunar 13.000 dolari pentru un metru patrat, aceeasi suma ca si in 2007.
4. Champs-Elysees din Paris este cel mai costisitor bulevard din Europa pentru patronii de magazine. Ei platesc aproape 12.000 dolari pentru un metru patrat, fata de 10.000 dolari anul trecut.
5. Via Montenapoleone din Milano, Italia, este un bulevard pe cat de ravnit, pe atat de scump pentru comert. Un metru patrat ajunge la peste 10.000 dolari.
6. Tot in Italia se afla urmatoare adresa din clasament, Via Condotti, Roma. Un metru patrat ajunge aici la 9.800 dolari.
7. A treia adresa scumpa din New York este East 57th Street, cu 9.500 dolari pe metru patrat.
8. Pe Grafton Street din Dublin, Irlanda, un comerciant va plati 9.000 de dolari pe metrul patrat.
9. Londra este vestita pentru preturile mari ale produselor si serviciilor. Un comerciant plateste pentru un metru patrat pe New Bond Street 8.800 dolari.
10. Tokyo se afla pe ultimul loc, un afacerist care doreste sa-si deschida un magazin pe Ginza trebuind sa plateasca 8.400 dolari.
Comparativ, bulevardul Magheru din Bucuresti ocupa locul 19 intr-un clasament al celor mai scumpe 25 de artere comerciale din Europa, intocmit de firma de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL) pe baza valorii chiriilor din diferite orase europene. Chiria spatiilor comerciale amplasate pe bulevardul bucurestean era estimata de JLL la sfarsitul primului semestru la 1.500 de euro pe metru patrat pe an.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani