Kiwi Finance: Creditele ipotecare sunt cel mai greu de accesat in prezent
Data publicarii: 17-12-2008 | Finante-BanciCreditele ipotecare sunt cel mai greu de accesat in aceasta perioada, in principal din cauza scaderii preturilor si incertitudinii din piata imobiliara, a declarat directorul general al Kiwi Finance, Anca Bidian.
"Tranzactiile imobiliare sunt foarte putine in prezent tocmai pentru ca imprumuturile ipotecare sunt tot mai greu de accesat. Acum nu exista un pret pe piata imobiliara", a mai spus Bidian.
Directorul general al Kiwi Finance a adaugat ca in ultima perioada a crescut ponderea creditelor negarantate acordate in lei, insa cele ipotecare sunt in continuare accesate in euro.
"Factorii care pot influenta stimularea creditului ipotecar sunt: statul printr-un plan coerent anticriza, BNR prin politici monetare si administrative, bancile prin politici de risc si dezvoltatorii imobiliari", a subliniat Bidian.
KIWI Finance spune ca actuala criza financiara va afecta bugetul de cheltuieli necesar traiului zilnic pentru 59% dintre romanii care au participat la studiul "Planurile si temerile romanilor pe timp de criza", in timp ce alti 49% dintre cei chestionati sunt de parere ca actuala criza economica se va resimti asupra ratelor pe care le au de achitat lunar catre banci.
In ceea ce priveste relatia pe care romanii o au cu bancile din Romania, peste 60% dintre cei chestionati s-au declarat multumiti de institutia financiara de la care au contractat un credit, in timp ce doar 31% sunt nemultumiti.
Principalele motive de nemultumire sunt legate de lipsa de informare asupra cresterii ratei dobanzii, comisioanele ascunse, lipsa de comunicare si calitatea serviciilor.
Potrivit studiului realizat de KIWI Finance, printre principalele proiecte de investitii ale celor chestionati se numara si intentia de a achizitiona o locuinta. Astfel, 52% dintre participantii la studiu au declarat ca isi doresc sa faca investitii imobiliare, in timp ce doar 23% intentioneaza sa-si cumpere un autoturism.
Pentru indeplinirea obiectivelor, 75% au in vedere contractarea unui credit, in timp ce 29% au mentionat ca isi vor realiza proiectele cu ajutorul banilor economisiti.
Kiwi Finance si-a revizuit in scadere estimarile pentru intermedierile de credite pe intreg anul 2008, pentru a doua oara in ultimele trei luni, de la 200 milioane euro la 180 milioane euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice