Interamerican Pensii a semnat contractul de preluare a fondului gestionat de Bancpost
Data publicarii: 17-12-2008 | AfaceriInteramerican Pensii, al saselea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) va prelua fondul administrat de Bancpost, unul dintre cei mai mici administratori de pe piata, contractul intre cele doua parti find semnat recent.
Interamerican Pensii avea la sfarsitul lui noiembrie 241.084 de participanti si o valoare a activelor de 35,15 milioane lei, iar fondul administrat de Bancpost are 22.810 participanti si active de 3,9 milioane lei.
"Negocierile au inceput in toamna acestui an. Contractul a fost semnat recent, iar in cadrul conferintei de presa din 17 decembrie urmeaza sa fie prezentate conditiile care trebuie respectate de cele doua parti", au precizat surse apropiate afacerii.
Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, declarase pentru NewsIn ca pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane noua sau zece administratori in 2009, dupa un proces de fuziuni si preluari, urmand ca anul viitor sa fie unul al deciziilor de concentrare a pietei si in special de fuziuni.
Procesul de fuziune a fondurilor (reglementat de norma 14/2008 n.r.) prevede un mod de desfasurare care dureaza cel putin sase luni, din momentul luarii deciziei intentiei de fuziune si pana finalizarea si aprobarea de catre Comisie a fuziunii si retragerii fondului care este absorbit, a explicat seful CSSPP.
Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata. In prezent, 4 din cele 14 fonduri de pe piata aveau la sfarsitul lui noiembrie mai putin de 50.000 de clienti, ceea ce le face susceptibile pentru preluari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii