Seful ideal isi recunoaste greselile in fata angajatilor
Data publicarii: 16-12-2008 | HR/CariereConform unui studiu realizat de Krauthammer, angajatii isi pun mari sperante in managementul firmei pentru care lucreaza, dar sunt, in practica, dezamagiti. Desi 91% ar dori ca seful lor sa se implice mai mult in analizarea problemelor ce le intampina, doar 47% au parte de un astfel de manager. Intr-o situatie de conflict, 80% dintre angajati isi doresc sa gaseasca o solutie de compromis impreuna cu seful lor, dar doar jumatate dintre ei au aceasta sansa.
Mai mult, angajatii isi doresc un sef care sa isi recunoasca greselile, sa creeze contextul necesar inainte de a implementa o schimbare si sa accepte obiectii. In realitate, insa, un mic procent dintre sefi sunt, intr-adevar, asa cu isi doresc angajatii.
Conform studiului Krauthammer, in ciuda faptului ca seful pe care angajatii si-l doresc nu corespunde realitatii pe care o traiesc la locul de munca, 70% dintre repondenti au incredere in managerul lor. Studiul arata clar faptul ca angajatii isi inchipuie drept sef ideal o persoana care ii ajuta, se implica si isi recunoaste greselile. Angajatii inca mai spera, date fiind rezultatele studiului - doar 14% sunt atat de dezamagiti incat sa nu mai creada in seful lor.
Cum ar trebui sa fie seful ideal? Cu siguranta, el are nevoie de multe calitati: trebuie sa fie carismatic, sa fie motivat, sa aiba incredere in colaboratori si o anumita viziune despre viitor. Angajatii viseaza inca la un sef care foloseste argumente pentru a convinge subordonatii, care reuseste sa reduca dezordinea din organizatie sau structura si, nu in ultimul rand, la managerul care isi defineste rolul propriu si anunta subordonatii ce asteapta de la ei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani