UniCredit estimeaza pierderi de 75 milioane euro din expunerea la fondul Madoff
Data publicarii: 15-12-2008 | Finante-BanciUniCredit, cea mai mare banca italiana, a anuntat luni intr-un comunicat ca expunerea la posibila frauda efectuata de traderul american Bernard Madoff se ridica la 75 milioane euro, relateaza AFP.
"UniCredit anunta ca are o expunere de aproximativ 75 milioane euro", arata un comunicat al bancii. "In ceea ce priveste divizia de gestionare a activelor Pioneer Investments, UniCredit confirma ca unele fonduri ce apartin unitatii de investitii alternative au fost expuse indirect la fondul Madoff", mai arata comunicatul.
Insa expunerea clientilor italieni este nula, a asigurat UniCredit. Cele mai mari banci din Spania si Franta, Santander si BNP Paribas, si banca particulara elvetiana Reichmuth & Co sunt cele mai recente institutii ce s-ar putea confrunta cu pierderi in urma investitiilor facute cu Madoff, ce a fost arestat joi la New York pentru frauda.
Santander a estimat expunerea clientilor la peste 2,33 miliarde euro (3,09 miliarde dolari), BNP Paribas a anuntat ca ar putea inregistra o posibila pierdere de 350 milioane euro si banca elvetiana Reichmuth &Co a estimat ca risca sa piarda aproximativ 385 milioane franci elvetieni (325 milioane dolari).
Autoritatile de reglementare si procurorii americani l-au acuzat pe Madoff, in varsta de 70 de ani, fondatorul Bernard L. Madoff Investment Securities LLC si fost presedinte al bursei Nasdaq, ca a comis o frauda prin intermediul afacerii de consultanta, ce administra cel putin un fond de hedging.
O schema Ponzi este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.
Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani