General Motors angajeaza consilieri pentru evaluarea unui posibil faliment
Data publicarii: 12-12-2008 | InternationalGeneral Motors Corp (GM) a angajat consilieri externi pentru a evalua un posibil faliment, insa consiliul director a hotarat ca declararea falimentului nu este o optiune pentru compania aflata in impas financiar, a declarat joi un purtator de cuvant GM, citat de Reuters.
"Am spus tot timpul ca directorii grupului au luat in considerare falimentul si au ajuns la concluzia ca nu este o optiune viabila", a spus purtatorul de cuvant al GM, Tony Cervone.
"Consiliul continua sa se intruneasca frecvent pentru a discuta toate optiunile si a angajat consilieri adecvati pentru orice eventualitate", a spus acesta.
GM face lobby pentru a primi o parte din ajutorul de 14 miliarde dolari destinat salvarii a industriei auto din Statele Unite. Compania a avertizat ca nivelul lichiditatii ar putea atinge un nivel critic pana la finalul acestei luni, fara un credit federal de urgenta.
Directorul executiv al GM, Rick Wagoner, ce conduce si consiliul grupului, a spus in repetate randuri ca declararea falimentului nu este o optiune strategica pentru fabricantul auto, pentru ca risca sa nu se poata reorganiza si ar putea intra in lichidare.
Angajarea unor consilieri legali si de restructurare din exterior de catre GM a fost anuntata pentru prima oara de Wall Street Journal. Cotidianul a anuntat ca General Motors l-a angajat pe Harvey Miller, specialist pentru faliment in cadrul companiei juridice Weil Gotshal & Manges LP.
Wall Street Journal a mai precizat ca GM a cerut ajutorul unor consilieri de restructurare, printre care William Repko de la firma Evercore Partners, Arthur Newman, de la Blackstone Group si Jay Alix.
Purtatorul de cuvant GM a refuzat sa numeasca firmele de consiliere angajate de companie. Senatorii americani nu au putut ajunge joi la o intelegere privind planul de salvare a marilor constructori de automobile, care sunt acum mai aproape de faliment, decizia punand in pericol locurile de munca a 2,2 milioane de angajati, directi sau indirecti.
Camera Reprezentantilor adoptase miercuri "Proiectul de lege privind finantarea si restructurarea industriei auto", dupa o lunga zi de negocieri, ce se incheiase cu un text de compromis intre Casa Alba si majoritatea democrata. Republicanii votasera masiv impotriva proiectului.
Initial, GM, Chrysler si Ford Motor Co au solicitat ajutor guvernamental de 34 miliarde dolari, suma fiind cu aproape o treime mai mare fata de programul Departamentului Energiei, de 25 miliarde dolari, finantat de Casa Alba pentru sprijinirea productiei de vehicule eficiente energetic.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii