Cum sa supravietuiesti petrecerii de sfarsit de an
Data publicarii: 12-12-2008 | HR/CariereChiar daca situatia financiara a multor companii a fost serios pusa la incercare de actuala criza, multe firme inca gasesc sa rasplateasca activitatea angajatilor cu o petrecere de Craciun, fie si doar pentru faptul ca este mai ieftin decat acordarea de bonusuri sau prime.
Dincolo de partea placuta, pot aparea si o serie de probleme sau situatii delicate, generate de tensiunile acumulate in timpul anului sau de alcoolul oferit cu generozitate. Site-ul britanic fish4jobs, specializat in recrutari online, vine cu cateva recomandari adresate angajatilor ce au de gand sa dea curs invitatiei firmei.
1. Amintiti-va ca nu participati la un concurs cu miza cine bea mai mult. Chiar daca alcoolul este oferit gratis, fiecaruia fiindu-i sa se serveasca dupa puteri, e recomandata o auto-cenzurare pentru ca lucrurile sa nu ia o alta turnura.
2. Nu la fel stau lucrurile cu mancarea. Daca petrecerea de final de an are inclusa si mancarea, fiti siguri sa veniti flamanzi pentru a va putea captusi stomacul cat mai bine cu preparatele oferite de firma. In astfel de momente nici sefii cei mai simandicosi nu vor avea ce sa comenteze.
3. Unul dintre efectele alcoolului ar putea fi dizolvarea inhibitiilor si amplificarea curajului. Subit, colega din biroul vecin iti devine simpatica si iti pare ca incearca sa flirteze cu tine. Chiar daca lucrurile stau asa, e de evitat avantarea in relatii sentimentale intr-o astfel de ocazie. Multe din actiunile intreprinse sub influenta alcoolului vor fi sursa de regrete mai tarziu.
4. Pe masura ce orele trec, atmosfera se incinge din ce in ce mai mult iar timiditatea dispare usor. Cu toate astea impune-ti inainte de a ajunge in localul care gazduieste petrecerea sa nu depasesti o anumita limita. Nu te urca pe masa pentru a le arata colegilor cat de bine stii sa dansezi chiar daca acolo te asteapta cu bratele deschise propriul sef.
5. Daca petrecerea este programata in mijlocul saptamanii, asigura-ti cel putin trei ore de somn, astfel incat ziua urmatoare sa nu te ia prin surprindere. Chiar daca nici unul dintre colegi sau sefi nu-ti va reprosa somnolenta, pot totusi aparea sarcini care necesita o buna judecata.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani