In Romania exista doar 39 de puncte de informare turistica
Data publicarii: 10-12-2008 | TurismIn Romania exista doar 39 de puncte de informare turistica, adica mai putin de un centru pentru fiecare judet al tarii, in conditiile in care in celelalte state comunitare fiecare mare oras beneficiaza de mai multe astfel de puncte.
"In Romania turisii beneficiaza de un nivel foarte slab de informare turistica, comparativ cu celelalte state din UE, unde promovarea turismului este una dintre prioritatile autoritatiilor", a declarat directorul general al inplementatorului in Romania de infochioscuri turistice digitale, Norbert Wolfgang Gassner.
Potrivit acestuia, tara noastra beneficiaza de doar 39 de puncte de informare turistica, neacoperind toate judetele tarii. Capitala nu detine in momentul de fata niciun centru de informare turistica, comparativ cu marile orase ale Europei, in care exista mai multe astfel de puncte, amplasate strategic.
O alternativa mai saraca a punctelor de informare turistica o reprezinta instalarea unor infochioscuri digitale, insa autoritatile nu s-au grabit sa le implementeze nici pe acestea.
"In Romania sunt instalate decat 11 infochioscuri, in orase precum Brasov, Busteni, Piatra Neamt sau Miercurea Ciuc. Pentru Bucuresti este instalat un infochiosc, dar de el pot beneficia doar turistii care ajung la Aeroportul Henri Coanda", a spus Gassner.
Reprezentantii Primariei Generale au declarat pentru NewsIn ca institutia deruleaza in momentul de fata doua proiecte care vizeaza infiintarea de centre de informare turistica si instalarea unor infochioscuri.
"In ce priveste centrele de informare, primul astfel de punct va fi amplasat in Pasajul Universitatii, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare, alte amplasamente fiind in studiu in prezent. De asemenea, Primaria mai are in derulare un proiect demarat de PMB in 2006 sub numele Sistem Interactiv de Informare a Cetatenilor", au precizat sursele amintite.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani