Romanii sunt sfatuiti sa faca afaceri si sa munceasca dublu
Data publicarii: 04-12-2008 | AfaceriAutoritatile au recomandat populatiei sa aiba doua servicii, ca metoda eficienta de a depasi efectele crizei economice. Sfaturile menite sa ajute nu pot fi urmate, in conditiile in care mii de oameni nu mai au locuri de munca. Fiecare om ar trebui sa lucreze la cel putin doua locuri de munca, in acest fel asigurandu-si un venit suplimentar ce poate fi solutia pentru impasul financiar actual, sustin economistii americani intr-un studiu, preluat ca model si de cei de la BNR si Ministerul Muncii.
Potrivit acestora, chiar si salariatii care muncesc cu norma intreaga ar trebui sa ia in calcul aceasta optiune pentru a ocupa o pozitie sigura. In cazul in care vor pierde un loc de munca, il vor avea pe celalalt. Autoritatile din Romania sfatuiesc cetatenii sa incerce sa aiba doua servicii pentru a depasi criza economica mondiala, ce se resimte si in tara noastra. Recomandarile surselor nu tin cont insa de imposibilitatea aplicarii lor, in contextul in care mii de persoane care lucrau in firme si intreprinderi private au ramas somere dupa ce s-au facut disponibilizari in masa. Astfel, "sfaturile" oferite romanilor sunt, mai degraba, ridicole decat utile.
De exemplu, oficialii din Ministerul Muncii au incurajat romanii sa se ocupe cu dezvoltarea unei afaceri sau a unui plan de investitii pe termen lung. Ei au motivat acest sfat spunand ca, indiferent daca vor exista si pierderi mari pe parcurs, cat timp afacerea nu va fi vanduta, patronul va obtine intotdeauna un profit de pe urma ei. Mai mult, pentru ca piata este una ciclica, cele mai bune afaceri se pot face acum, cand puterea de cumparare a scazut, odata cu preturile, afacerea urmand sa valoreze inzecit dupa redresarea situatiei financiare.
Integral in Gardianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani