Financial Times ingheata salariile angajatilor, din cauza crizei
Data publicarii: 03-12-2008 | InternationalCel mai cunoscut cotidian financiar din lume, Financial Times, a hotarat sa inghete salariile angajatilor care castiga minimum 50.000 de dolari pe an si sa vanda actiuni, ca urmare a crizei financiare ce afecteaza clientii si advertiser-ii sai, potrivit Reuters.
Decizia referitoare la salarii va fi revizuita, cel mai devreme, in a doua jumatate a anului viitor.
"Ne descurcam bine fata de concurenta, insa, avand clienti si advertiseri afectati de criza, trebuie sa ne pregatim pentru vremuri dificile. Trebuie sa actionam din timp si decisiv pentru a reduce costurile, astfel incat sa ne putem sustine investitiile si succesul", a declarat directorul executiv al publicatiei, John Ridding.
In completarea masurilor de reducere a impactului crizei, angajatii vor avea posibilitatea de a lucra doar trei sau patru zile pe saptamana, vor fi facute putine angajari, iar bugetele pentru calatorii si divertisment se vor restrange. Directorul executiv de la Financial Times nu a precizat daca masurile anti-criza vor include si disponibilizari.
Potrivit firmei de consultanta Ender Analysis, jumatate dintre locurile de munca existente acum in media din Marea Britanie, adica aproximativ 200.000, vor disparea pana in 2013, pe langa miile pierdute deja de la inceputul recesiunii economice globale, citata de presa britanica. Cele mai multe concedieri se vor inregistra in randul marilor angajatori din presa scrisa, in special in presa regionala si la reviste, dar si la agentiile de publicitate.
In noiembrie, publicatiile The Independent si Independent on Sunday au anuntat ca vor renunta la 90 de locuri de munca, in timp ce peste 400 de angajati au parasit publicatii apartinand de Daily Mail si General Trust. Grupul media The Telegraph a anuntat, la randul sau, concedieri masive, insumand aproape 10% din departamentele editoriale, iar reprezentantii Financial Times au lasat sa se inteleaga ca vor recurge si ei, foarte curand, la reduceri de personal.
Nici in SUA lucrurile nu stau mai bine. Actiunile celebrei publicatii The Times au atins, la finalul lunii noiembrie, valori considerate ca fiind printre cele mai mici de la inceputul anilor '80, iar agentia de presa Associated Press (AP) a anuntat ca intentioneaza sa micsoreze cu 10% numarul angajatilor, pana in 2009. Wall Street Journal, New York Times si USA Today se confrunta si ei cu aceleasi probleme.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii