Criza economica stimuleaza piata cadourilor virtuale, pe internet
Data publicarii: 30-11-2008 | DiverseCriza economica mondiala determina companiile sa schimbe politica de daruri promotionale, astfel ca, in locul celor traditionale, oferite ca sampling-uri, Dell, eBay si Sephora, de pilda, "impart" cadouri virtuale, pe retelele de socializare de pe internet, noteaza presa britanica.
Cadourile virtuale, din ce in ce mai utilizate in preajma sarbatorilor de iarna, apar sub forma unor mici imagini mici afisate pe pagina profilului de utilizator.
Reteaua Facebook a generat, pe 27 noiembrie, peste 30.000 de astfel de cadouri, cifra care va creste considerabil, spun reprezentantii retelei de socializare. Fiecare dintre cadourile oferite de companii face parte din campanii mult mai ample de comunicare gazduite de reteaua sociala, care includ reclame, carti postale electronice, dar si comunitati de fani. Promotia de pe Facebook are rolul de a populariza numele brandurilor si, nu in ultimul rand, de a influenta deciziile din zona de retail.
Cele mai multe dintre cadourile virtuale sunt oferite gratuit, insa exista si o categorie pentru care beneficiarii trebuie sa achite un dolar, la "achizitionarea" produsului.
De la lansarea magazinului de cadouri Facebook, in februarie 2007, au fost oferite peste 60 de milioane de cadouri virtuale, atat gratuit, cat si contra cost.
Specialistii din domeniu estimeaza ca piata cadourilor virtuale de pe Facebook se ridica la 35 de milioane de dolari. Spre deosebire de piata reala de retail, unde aproape 40% din vanzari sunt inregistrate in ultimele opt saptamani ale anului, cadourile virtuale Facebook au cautare pe tot parcursul anului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii