Topul celor mai futuriste constructii din Dubai
Data publicarii: 28-11-2008 | LifestyleDubai, orasul cu cea mai mare densitate de milionari, este recunoscut peste tot in lume datorita extravagantei afisata atat de locuitorii sai, cat si de edilii orasului, care au investit miliarde de dolari in constructii unicat. Si, cum banii continua sa se adune in conturile orasului, alte noi proiecte opulente si exotice sunt luate in calcul.
1. World Islands este unul dintre cele mai extravagante proiecte care vizeaza construirea a 300 de insule dispuse in forma continentelor Pamantului. Oricine poate deveni proprietarul unei asfel de insule contra sumei de 250 milioane dolari.
2. Business Bay, va fi un centru de afaceri care va gazdui mii de birouri de lux in aproximativ 230 de cladiri, fiecare cu o arhitectura diferita. Turnurile vor fi inconjurate de apa si mici plaje. Proiectul va fi finalizat in 2010. Cele trei turnuri dansatoare vor deveni atractia locului. Atributul neasteptat provine de la forma bizara a cladirilor, zgarie-nori de 65 de etaje, care par flexibili. Cele 3 turnuri nu vor fi paralele, ci se vor intersecta, doua cate doua.
3. Mall of Arabia este cel mai mare mall din lume, intinzandu-se pe o suprafata de aproape un milion de metri patrati, are 70 de etaje, 1.400 de magazine si 10.400 locuri de parcare. Este format din 10-15 mall-uri mai mici si cuprinde cel mai mare acvariu din lume si un patinoar imens.
4. Burj Dubai sau Turnul din Dubai va fi cea mai inalta cladire din lume. Inaltimea finala a cladirii nu a fost specificata la prezentarea proiectului din cauza concurentei, insa este estimata la aproximativ 800 de metri, echivalentul a 162 de etaje. De arhitectura colosului se ocupa compania "Skidmore Owings and Merril" care a participat si la construirea Turnului Sears din Chicago, si la proiectarea Turnului Freedom din New York, iar finalizarea proiectului ar urma sa fie in 2010.
5. Dubailand: cel mai mare parc de distractii din lume. Va fi de doua ori mai mare decat Disneyland si va fi impartit in sase zone tematice diferite. In aceasta minimetropola te poti distra in nenumaratele parcuri de distractii si aqua-parcuri, te poti odihini in hotelurile luxoase si-ti poti face cumparaturile in centrele comerciale gigantice.
6. Hydropolis va fi primul hotel subacvatic de lux din lume. Accesul catre acest hotel se va face cu ajutorul unor ambarcatiuni de lux. Oaspetii vor fi intampinati pe platoul de sosire si vor calatori cu trenul printr-un tunel de acces catre cele 220 de apartamente de lux, aflate la 20 de metri adancime. Este unul dintre cele mai mari proiecte din lume care se intinde pe o suprafata de 260 de hectare. Proiectul va fi finalizat in 2009.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice