UBS a descoperit o serie de cazuri de frauda fiscala
Data publicarii: 28-11-2008 | Finante-BanciBanca elvetiana UBS a anuntat ca a descoperit "un numar limitat" de cazuri de frauda fiscala, in contextul investigatiilor autoritatilor din Statele Unite asupra serviciilor externalizate oferite americanilor instariti, relateaza Reuters.
"Investigatiile noastre au descoperit un numar limitat de cazuri de frauda fiscala, conform legislatiei din Statele Unite si a celei elvetiene", a declarat presedintele bancii, Peter Kurer, in cadrul unei reuniuni cu actionarii pe tema aprobarii unei injectii de capital guvernamental de 6 miliarde franci elvetieni (5 miliarde dolari).
UBS a fost una dintre bancii europene cel mai grav afectate de criza creditelor si se afla sub presiune din partea autoritatilor americane, care au demarat o investigatie in urma careia directorul diviziei de administrare a averilor a fost pus sub acuzare. De asemenea, investigatia ameninta secretul bancar renumit al bancilor din Elvetia.
Insa confidentialitatea intre banca si clientii sai, un pilon central al activitatii bancare din Elvetia, "nu exista pentru a proteja cazurile de fradua fiscala", a spus Kurer, adaugand ca banca este pregatita sa ofere autoritatilor americane detalii despre anumiti clienti, ca parte a unui posibile intelegeri.
Kurer incearca in prezent sa refaca reputatia bancii, dupa ce aceasta a suferit pierderi de 49 miliarde dolari in urma deprecierilor de active, si a declarat ca UBS a luat deja masuri pentru eliminarea neajunsurilor.
Membrii consiliului executiv al UBS au renuntat anul acesta la bonusuri, in timp ce fostii directori au inapoiat in total 70 milioane franci elvetieni.
Actiunile UBS s-au apreciat cu 4,1% in prima parte a sedintei bursiere, la 15,40 franci elvetieni, in timp ce indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european crestea cu 1,9%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani