ING Bank si MasterCard lanseaza serviciul de plata prin telefonul mobil
Data publicarii: 27-11-2008 | Finante-BanciRomania este prima tara in care ING Bank testeaza serviciul de plata prin telefonul mobil, ING Mobile Payments, in colaborare cu MasterCard. Solutia bazata pe sistemul MaestroPayPass va fi testata timp de sase luni, apoi rezultatele vor fi analizate.
Albert Roggemans, director executiv ING Retail Romania, a declarat cu aceasta ocazie: "ING Romania lanseaza acum prima faza a programului pilot ING Mobile Payments si, dupa ce vom face o evaluare a reactiei consumatorului si a comerciantilor, vom trece la dezvoltarea lui. In cativa ani, plata cu telefonul mobil va deveni ceva obisnuit, si ne mandrim cu faptul ca ING si Romania au fost varf de lance in aceasta regiune."
Directorul departamentului cards retail client services din cadrul bancii, Adrian Apolzan, a declarat ca, pana la sfarsitul anului, ING va avea 125 de clienti pentru acest serviciu. Testele vor fi efectuate de circa 500 de persoane. Sistemul este functional in locatiile selectate ale SensiBlu, Inmedio, Eurest, Hollywood Multiplex si ProCinema, un total de 30-40 de locatii in care va putea fi folosit.
Platile prin sistemul ING Mobile Payments se pot face numai pe un telefon mobil compatibil cu o tehnologie speciala, Near Filed Communication (NFC), cu acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobila, agreata de ING Bank, respectiv Orange si Vodafone, se arata in comunicatul ING Bank.
Clientii ING selectati pentru prima faza a programului pilot vor primi un telefon Nokia 6121 cu tehnologie NFC, tehnologie ce asigura atat securitatea platii electronice cat si comunicarea wireless cu terminalele comerciantilor. Serviciul poate fi utilizat pentru sume de pana la 80 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice