Guvernul britanic reduce taxa pe valoare adaugata, pentru a stimula economia
Data publicarii: 25-11-2008 | InternationalMinistrul britanic de finante Alistair Darling a coborat luni taxa pe valoare adaugata cu 2,5 puncte procentuale, la 15%, cel mai mic nivel permis conform legislatiei din Uniunea Europeana (UE), in incercarea de a impulsiona cresterea economica, arata Reuters.
Costul acestei reduceri este estimat la circa 12,5 miliarde lire sterline/an. Darling a spus ca reducerea se va aplica incepand de luni, 1 decembrie, si va dura 13 luni, diminuarea taxei fiind menita sa incurajeze consumatorii sa cumpere mai mult.
De asemenea, Darling a anuntat ca impozitul pe venit va fi majorat la 45% pentru castigurile de peste 150.000 lire sterline pe an (223.700 dolari), incepand cu aprilie 2011, dupa urmatoarele alegeri. Nivelul maxim al impozitului pe venit este in prezent de 40%.
BBC si The Sun anuntau luni ca Alistair Darling va anunta cresterea impozitului pe venit pentru contribuabilii instariti, cu ocazia prezentarii in linii mari a proiectului de buget pe 2009-2010.
Ministrul de finante a majorat previziunile cu privire la imprumuturile guvernamentale, la 78 miliarde lire sterline (116,3 miliarde dolari) pentru anul financiar 2008-2009, de la estimarea anterioara din luna martie, de 43 miliarde lire.
Pentru anul financiar 2009-2010, acesta a prevazut ca nivelul imprumuturilor va ajunge la 118 miliarde lire, in urcare fata de estimarea din martie, de 38 miliarde lire sterline.
Darling a redus estimarea de crestere economica pentru acest an, de la 1,75-2,25%, la 0,75%, ceea ce arata ca mediul economic a suferit o degradare semnificativa fata de situatia prevazuta in martie.
De asemenea, in raportul privind proiectul de buget, Darling a spus ca ritmul de crestere economica va fi negativ in 2009, intre -0.75 si -1.25%.
Darling a spus ca guvernul va amana o crestere planificata a taxei asupra veniturilor impozabile ale companiilor mici. Taxa ar fi trebuit sa creasca usor, la 22%, incepand din aprilie 2009, de la nivelul actual, de 21%.
"Aceasta masura va sustine companiile mici, mentinand taxele la acelasi nivel in 2009", a spus Darling. "Cred ca acesti pasi vor ajuta companiile sa depaseasca actualele dificultati si vor stimula investitiile", a spus oficialul.
Darling a extins un sistem de returnari de taxe, pentru a ajuta afacerile ce au fost in trecut profitabile, insa care inregistreaza in prezent pierderi.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice