Ai ce-ti trebuie pentru a deveni miliardar?
Data publicarii: 24-11-2008 | LifestyleVisezi sa intri in clubul rarefiat al marilor bogati ai lumii? Inainte sa te apuci sa faci planuri de cheltuire a banilor inca necastigati, Forbes are cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui ca sa afli daca ai intr-adevar calitatile necesare pentru a deveni miliardar - si mai ales daca esti pregatit pentru sacrificiile pe care le presupune aceasta intreprindere.
De ce sa lucrezi la scara mare?
Este esential sa pui pe hartie planurile pe termen lung ale afacerii tale, inainte de a te decide sa lucrezi la scara mare. Ai de gand sa vinzi afacerea peste cativa ani? E bine. Esti sufocat de ambitie? Iar e bine. Ai chef sa fii lasat in pace sa-ti imbunatatesti produsul, fara sa-ti pese de profit? Mai bine ramai la scara mica.
Ai un apetit insatiabil pentru risc?
Miliardarii au un apetit extraordinar pentru risc. Pentru unii dintre noi este greu si atunci cand trebuie sa ne facem curaj sa abandonam o slujba sigura si sa incepem pe cont propriu o afacere. In schimb, miliardarii, in timp ce-si extind compania capata un curaj vecin cu nebunia.
Poti sa vezi mai departe?
Constructia imperiilor nu este o chestiune care tine doar de stabilirea unor tinte si atingerea sau depasirea lor. Adevaratii moguli precum Bill Gates si Sam Walton sunt adevarati revolutionari. Ei nu domina industria - o transforma si dau nastere la domenii noi. E nevoie, pe langa curaj, de viziune.
Pui pret pe independenta?
Majoritatea antreprenorilor nu pot trai fara independenta - de asta si pun bazale afacerilor lor. Insa cand afacerea creste, ai nevoie sa le faci pe plac multor persoane - investitori, memri ai consiliului de administratie, etc.
Esti inspirat de creativitate sau esti orientat spre executie?
Multi antreprenori pun bazele afacerii lor in urma unei idei creative. Gasesc o nisa noua. Insa imaginatia nu mai foloseste prea mult cand vine vorba de constructia efectiva a companiei.
Integral in Ziare.com
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii