Masinaria care face apa din aer
Data publicarii: 24-11-2008 | DiverseO masinarie care poate extrage apa din aer ar putea fi cel mai grozav aparat electrocasnic si cea mai buna solutie de combatere a crizei de apa potabila, informeaza Daily Mail.
Folosind aceeasi tehnologie ca a unei instalatii de reducere a nivelului de umiditate dintr-o locuinta, "masina de apa" poate produce rapid o cantitate de apa capturand-o dintr-o sursa nelimitata si anume aerul.
Producatorul acestei masinarii, compania canadiana Element Four, spune ca dispozitivul nu numai ca ofera o alternativa la apa imbuteliata pentru tarile in curs de dezvoltare, dar este si o solutie pentru milioanele de oameni care sufera zilnic din cauza lipsei de apa potabila.
Masinaria functioneaza printr-un sistem de extragere a apei din aerul umed printr-un filtru si cu ajutorul unui element de racire care condenseaza aerul in stropi de apa. Instalatia poate produce pana la 12 litri de apa pe zi.
Masina de apa poate produce si mai multa apa in conditii de furtuna, pe masura ce umiditatea aerului creste. In plus, masinaria este si eficienta energetic, aceasta consumand aceeasi cantitate de electricitate cat trei becuri de iluminat.
Cel mai probabail, "fabrica de apa" va costa 800 de lire sterline cand va iesi pe piata, in primavara anului viitor.
Conservationistii pretind ca jumatate din populatia lumii se va confrunta cu o criza a apei din cauza schimbarilor climatice, pana in 2080.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii