Consiliul de administratie al General Motors ia in calcul declararea falimentului
Data publicarii: 23-11-2008 | InternationalConsiliul de administratie al constructorului american de automobile General Motors ar putea solicita protectie sub legea falimentului, pe fondul lipsei acute de lichiditati, in ciuda opozitiei vehemente a presedintelui-director general, Rick Wagoner, transmite AFP.
Consiliul director al celui mai mare producator auto american "va analiza toate optiunile" pe care le are pentru continuarea activitatii, inclusiv declararea falimentului, a anuntat vineri seara cotidianul Wall Street Journal, citand surse avizate.
Decizia ar afecta grupul General Motors, care ar pierde pozitia de lider mondial in industria auto, in fata producatorului japonez Toyota.
Liderii industriei auto din Statele Unite - General Motors, Ford si Chrysler - au solocitat Congresului american un ajutor financiar de 25 miliarde dolari pentru depasirea crizei de lichiditati, cu care se confrunta in special compania General Motors.
Congresul american a aprobat, in septembrie, o prima finantare de 25 miliarde dolari, dar fondurile nu au fost inca alocate.
Potrivit cotidianului american, consiliul de administratie al GM, care a sustinut demersurile lui Wagoner din ultimile luni, recunoaste ca "deblocarea fondurilor suplimentare reprezinta o prioritate", dar propune de asemenea analizarea variantei de a solicita protectie sub legea falimentului, care presupune restructurarea companiei sub supravegherea unui judecator.
Neintelegerile din cadrul conducerii GM au aparut in contextul in care compania nu dispune de mijloacele necesare continuarii activitatii in urmatoarele doua luni, din cauza lipsei de lichiditati si a declinului vanzarilor din ultimele trimestre. In timpul mandatului lui Wagoner, care a inceput in 2003, General Motors a inregistrat pierderi de peste 72 miliarde dolari, din 2005 pana in prezent.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice