De ce are nevoie Bursa de la Bucuresti in perioada de criza?
Data publicarii: 14-11-2008 | Bursa"Pentru revenirea bursei, cel mai bun stimulent ar fi buna gestionare a economiei si gasirea de solutii sustenabile pentru a combate efectele crizei si a dovedi ca scaderile de pe bursa au fost exagerate. Dar, daca economia a carei exponenti sunt si companiile de pe bursa va avea mult de suferit, atunci aceste preturi ar putea deveni unele corecte. Aceasta posibilitate este un spectru intunecat al viitorului, dar din pacate posibil", a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Duna, analist la KD Capital Management.
"Sunt multe instrumente care inca nu sunt la BVB, de la short selling si pana la warrant-uri. Daca ele ar putea fi sau nu benefice in aceasta perioada este greu de spus. Un lucru este clar, introducerea unora dintre ele, precum short selling-ul, ar fi dificila in aceasta perioada si ar putea duce la dezechilibre si mai mari. Atfel de produse ar trebui implementate si promovate in perioadele in care piata evolueaza normal. Nu trebuie neaparat ca piata sa fie pe trend ascendent, mult mai importanta este lipsa volatilitatii ridicate", a declarat, pentru Wall-Street, Florin Irimin, broker la Intercapital Invest.
Nici Vlad Doruc, analist la Vanguard, nu crede ca introducerea short-selling-ului ar fi oportuna in acest moment, acesta punand o presiune la vanzare si mai mare decat cea din ultima perioada.
"Bineinteles, se mai pot introduce si optiuni (in cazul BVB), desi nu cred ca acestea s-ar bucura de un real succes din moment ce investitorii nu se arata interesati de contractele futures. Aceste instrumente este bine sa fie introduse treptat, dupa ce actualele instrumente ajung la o oarecare maturitate, astfel ca investitorii sa se poata obisnui cu ele", a explicat Vlad Doruc.
Integral in Wall-Street
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani