Agentiile de recrutare cauta bancheri in Germania, in pofida crizei financiare
Data publicarii: 13-11-2008 | HR/CariereBancherii din New York si Londra traiesc vremuri grele, in contextul in care institutiile financiare concediaza mii de salariati, dar in Germania, disperati sunt agentii de la firmele de recrutare care incearca sa acopere cererile de personal, relateaza Reuters.
Criza mondiala a creditelor va crea un val de excese in sectorul financiar, iar expertii estimeaza ca la New York si la Londra vor fi eliminate mai mult de 200.000 de locuri de munca.
In Germania, pe de alta parte, firmele de recrutare si agentiile de personal fac eforturi sa gaseasca oamenii potriviti sa candideze mai ales pentru posturi bancare clasice, din departamentele de consultanta pentru clientilor, din cauza ca bancherii se tem sa isi schimbe locul de munca in timpul crizei.
Bancile germane vor, de asemenea, sa concedieze mii de salariati, dar pana in prezent, concret, au fost facute putine concedieri.
"Noi abia am resimtit efectele crizei financiare", afirma Melanie Reitz, directorul executiv al unei agentii de recrutare.
Cererea de oameni noi in bancile publice de economii, de la bancile cooperative si de la cele comerciale este mai puternica acum decat in urma cu un an, pentru ca institutiile de creditare se confrunta cu riscuri mai mari si cu actiuni de control si redescopera clientii de pe piata de retail sau companiile ca surse stabile de venit, a mai spus Reitz.
Bancherii din bancile de investitii, al caror numar a crescut in anii premergatori declansarii crizei in 2007, nu mai sunt cautati, a adaugat reprezentanta companiei de recrutare.
Deutsche Bank anuntase ca vrea sa creeze 2.500 de locuri de munca in departamentele de consultanta a clientilor si sa deschida inca 400 de unitati pana in 2012. Cea mai mare banca din Germania a mai anuntat, insa, ca a concediat 1.100 de salariati, pentru sustinerea eficientei.
Oamenii buni sunt intotdeauna foarte greu de gasit, a spus Reitz.
"Nimeni dintre cei care au un serviciu caldut nu se va muta cu usurinta la inceput", a spus Reitz, care reprezinta o companie care tinteste specialistii cu inalta calificare in sectorul bancar.
Situatia este asemanatoare si in ceea ce priveste gasirea candidatilor adecvati pentru conducerea companiilor.
"Oamenii au devenit mai putin flexibili in ultimele patru-cinci luni, iar multi dintre ei asteapta pur si simplu sa treaca aceasta perioada, sperand ca isi pot pastra locurile de munca", spune Anne-Marie Castel de la agentia de recrutare MZ Consulting din Frankfurt.
"Atat timp cat nimeni nu stie cat va dura criza, nu se va schimba nimic", a adaugat analista citata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani