Agentiile de recrutare cauta bancheri in Germania, in pofida crizei financiare
Data publicarii: 13-11-2008 | HR/CariereBancherii din New York si Londra traiesc vremuri grele, in contextul in care institutiile financiare concediaza mii de salariati, dar in Germania, disperati sunt agentii de la firmele de recrutare care incearca sa acopere cererile de personal, relateaza Reuters.
Criza mondiala a creditelor va crea un val de excese in sectorul financiar, iar expertii estimeaza ca la New York si la Londra vor fi eliminate mai mult de 200.000 de locuri de munca.
In Germania, pe de alta parte, firmele de recrutare si agentiile de personal fac eforturi sa gaseasca oamenii potriviti sa candideze mai ales pentru posturi bancare clasice, din departamentele de consultanta pentru clientilor, din cauza ca bancherii se tem sa isi schimbe locul de munca in timpul crizei.
Bancile germane vor, de asemenea, sa concedieze mii de salariati, dar pana in prezent, concret, au fost facute putine concedieri.
"Noi abia am resimtit efectele crizei financiare", afirma Melanie Reitz, directorul executiv al unei agentii de recrutare.
Cererea de oameni noi in bancile publice de economii, de la bancile cooperative si de la cele comerciale este mai puternica acum decat in urma cu un an, pentru ca institutiile de creditare se confrunta cu riscuri mai mari si cu actiuni de control si redescopera clientii de pe piata de retail sau companiile ca surse stabile de venit, a mai spus Reitz.
Bancherii din bancile de investitii, al caror numar a crescut in anii premergatori declansarii crizei in 2007, nu mai sunt cautati, a adaugat reprezentanta companiei de recrutare.
Deutsche Bank anuntase ca vrea sa creeze 2.500 de locuri de munca in departamentele de consultanta a clientilor si sa deschida inca 400 de unitati pana in 2012. Cea mai mare banca din Germania a mai anuntat, insa, ca a concediat 1.100 de salariati, pentru sustinerea eficientei.
Oamenii buni sunt intotdeauna foarte greu de gasit, a spus Reitz.
"Nimeni dintre cei care au un serviciu caldut nu se va muta cu usurinta la inceput", a spus Reitz, care reprezinta o companie care tinteste specialistii cu inalta calificare in sectorul bancar.
Situatia este asemanatoare si in ceea ce priveste gasirea candidatilor adecvati pentru conducerea companiilor.
"Oamenii au devenit mai putin flexibili in ultimele patru-cinci luni, iar multi dintre ei asteapta pur si simplu sa treaca aceasta perioada, sperand ca isi pot pastra locurile de munca", spune Anne-Marie Castel de la agentia de recrutare MZ Consulting din Frankfurt.
"Atat timp cat nimeni nu stie cat va dura criza, nu se va schimba nimic", a adaugat analista citata.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii