Cladirea Ambasadei Americane din Londra a fost scosa la vanzare
Data publicarii: 12-11-2008 | ImobiliareCladirea Ambasadei Americane (Chancery) din Grosvenor Square a fost scoasa la vanzare ca urmare a deciziei Departamentului de Stat al SUA de a achizitiona o noua locatie pe maulul sudic al Tamisei, a anuntat Cushman & Wakefield, agentul exclusiv pentru vanzarea proprietati.
Cladirea ocupa intreaga parte vestica din Grosvenor Square, avand o amprenta la sol de aproximativ 3.740 mp, in timp ce suprafata construita interna (obtinuta prin scaderea grosimii zidurilor exterioare si a altor suprafete exterioare, cum ar fi balcoanele si teresele) ajunge la 25.200 mp dispusi pe doua nivele de subsol, demisol, parter, mezanin si cinci etaje. Cladirea este pozitionata ultracentral si poate fi convertita, dupa obtinerea aprobarilor de rigoare, pentru a servi unei varietati de utilizari.
"Este o oportunitate remarcabila de a achizitiona o cladire unica din cea mai prestigioasa zona a Londrei, renumita pe plan international. Ne asteptam la cereri din toata lumea. Cautam un cumparator cu experienta, expertiza, putere financiara care sa se angajeze sa valorifice la maximim potentialul locatiei", a declarat Zoe Bignell din partea Cushman & Wakefield, consultantul tranzactiei pentru Departamentul de Stat al SUA.
Potrivit companiei Cushman&Wakefield, departamentul de stat al SUA scoate la vanzare dreptul sau de concesiune pe termen lung asupra cladirii. Concesiunea acordata de The Grosvenor Estate in 1954, este valabila pentru 999 de ani, chiria fiind fixa pe toata perioada contractului. Disponibilitatea ambasadei este integral legata de achizitionarea si dezvoltarea noii locatii din Battersea si depinde de apobarea Congresului si securizarea aprobarilor pentru London Borough of Wandsworth.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice