Falimente de proportii si concedieri masive in SUA
Data publicarii: 10-11-2008 | InternationalInca o mare companie americana si-a anuntat falimentul, iar alte doua reducerea semnificativa a fortei de munca, rezultatul cumulat fiind ingrosarea numarului de someri cu alte cateva mii.
Al doilea mare retailer american de produse electronice si electrocasnice, Circuit City, a cerut sa intre sub protectia legii falimentului. Conform cererii de intrare in faliment, compania detinea pana la 31 august active in valoare totala de 3,4 miliarde dolari si avea datorii de 2,32 miliarde dolari la peste 100.000 de creditori.
Retailerul nu a putut face fata concurentei venita din partea Best Buy, principalul lant de electronice din SUA. Anul trecut a afisat o pierdere record de 320 milioane dolari, iar luna trecuta a anuntat inchiderea a 155 de magazine si concedierea a 20% din forta de munca. Numarul total de concedieri ar putea fi de 7.000.
Tot astazi, Deutsche Post AG, care detine compania de curierat DHL, a anuntat concedierea a 9.500 de angajati din Statele Unite si inchiderea tuturor centrelor expres ca urmare a scaderii afacerilor.
Cei 9.500 de angajati disponibilizati se adauga unei alte restructurari recente, care a facut 4.500 de victime in randul fortei de munca a DHL, majoritatea soferi, curieri si muncitori in depozite. Serviciul expres al companiei din SUA are circa 18.000 de angajati.
Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, inclusiv Romania. DHL are 285.000 de salariati, si este detinuta in proportie de 100% de Deutsche Post World Net.
Si cel mai mare producator de automobile din lume, General Motors (GM), a anuntat luni ca va reduce productia la fabricile de pe continentul american, din cauza scaderii cererii, decizie in urma careia circa 5.500 de angajati nu vor mai avea activitate.
Hotararea va fi aplicata incepand cu primul trimestru al anului viitor. Totodata, reprezentantii General Motors au anuntat ca vor inregistra in ultimele trei luni ale acestui an cheltuieli de 300 de milioane de dolari cu reducerea capacitatii, cumuland la nivelul anului 2008 cheltuieli de 1,4 miliarde de dolari numai pe acest segment.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice