Criza ieftineste locuintele noi cu pana la 20%
Data publicarii: 08-11-2008 | ImobiliarePrima zi a targului Imobiliar Expo, ce are loc la World Trade Plaza pana duminica, nu a avut parte de prea multi vizitatori interesati in a-si cumpara o locuinta, cu toate ca ofertele sunt mai mult decat atragatoare: reduceri de pret de 20%, noteaza Gandul. Asa se intampla in cazul locuintelor din cadrul proiectului Dolce Vita din Giulesti, care ofera o reducere de peste 20% a pretului pe metru patrat, de la 1.100 de euro la 800 de euro, fara TVA. In cadrul altui targ, desfasurat luna trecuta, pretul era de 850 de euro pe metru patrat. Oferta este valabila pentru avansul contractat achitat pana la data de 30 noiembrie. Format din 55 de vile, proiectul ofera un numar de 107 spatii locative, cu garsoniere si apartamente.
Desi lucrarile de constructie au inceput in 2005, doar 40% din proiect a fost deja vandut. 19 vile si 20 apartamente sunt deja finalizate, alte 12 case si 20 de apartamente fiind in curs de finalizare. Potrivit reprezentantilor companiei, proiectul va fi finalizat la sfarsitul anului viitor. Preturile garsonierelor, cu suprafete de 62 de metri patrati, pornesc de la 59.000 de euro, iar la apartamentele cu doua camere si suprafete de 72 si 82 de metri patrati, preturile pornesc de la 77.000 de euro, fara TVA. In cazul vilelor individuale, cu suprafete de la 138 de metri patrati pana la 185 de metri patrati, preturile pornesc de la 157.000 de euro fara TVA.
Reduceri de la 20.000 la 100.000 de euro
Tot pana la sfarsitul lunii este valabila si oferta pentru apartamentele din vilele complexului Atlantic, unde dezvoltatorul a hotarat sa lase din pret intre 13% si 15%. Astfel, valoarea unui apartament cu o suprafata de 135 de metri patrati a ajuns la 129.000 de euro, de la 149.000 de euro, preturi fara TVA. Vilele cu o suprafata de 628 de metri patrati construiti, si care aveau un pret de 700.000 de euro, costa acum cu 100.000 de euro mai putin.
Nici apartamentele din ansamblul rezidential din comuna Chiajna, dezvoltat de Ion Mos Capital, nu au preturi de ocolit. O garsoniera cu o suprafata de 35 de metri patrati are un pret de 35.600 de euro plus TVA, un apartament cu doua camere si o suprafata de 62 de metri patrati costa 62.500 de euro plus TVA, iar unul cu trei camere si 93 de metri patrati costa 80.000 de euro plus TVA.
Parcarea inclusa in pretul apartamentului
Cine a cumparat cu saptamani in urma un apartament in proiectul Primavara Lujerului din Miliari poate spune ca a pierdut 10.000 de euro, si asta pentru ca dezvoltatorul ofera acum, in pretul apartamentului, locul de parcare gratuit. Aici, pretul pentru un apartament cu doua camere si o suprafata de 66 de metri patrati porneste de la 78.000 de euro plus TVA.
Cei care vor sa cumpere un apartament in proiectul Vitan Residence beneficiaza pe perioada targului de o reducere de 5% din pretul final al unui apartament. O locuinta cu doua camere si o suprafata de 60 de metri patrati utili costa 125.000 de euro cu tot cu TVA.
Solutia vanzarilor: chiria
Compania Impact Developer & Contractor a venit la targ cu doua produse de finantare. Primul dintre acestea se refera la achizitia locuintei la pretul de lista, iar in cazul in care acesta va scadea, proprietarul va primi din partea dezvoltatorului diferenta. Cel de-al doilea produs ofera posibilitatea clientilor de a se muta chiar a doua zi in noua locuinta, in chirie, dupa achitarea unei garantii de 5.000- 6.000 de euro. Dar asta numai in cazul in care doriti neaparat sa cumparati apartamentul respectiv, altfel pierdeti garantia. Potrivit lui Sorin Costea, area sales manager, chiria pentru un apartament cu trei camere este de 1.000 de euro, din care 300 de euro sunt destinati a completa avansul, pana cand familia care sta in chirie este eligibila pentru un credit. 90% din clientii companiei sunt cei cu credite.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice