CSA limiteaza comisioanele intermediarilor de asigurari la 15% din primele incasate
Data publicarii: 08-11-2008 | Finante-BanciCSA a plafonat nivelul comisioanelor acordate de asiguratori celor care contracteaza polite de raspundere civila auto (RCA) la 15% din valoarea primelor incasate, pentru ca asiguratorii sa aloce o suma mai mare primei de risc pe fondul crizei intenationale, a anuntat arbitrul asigurarilor.
Potrivit prevederilor anterioare, comisionul platit de asiguratori putea depasi 15% din valoarea primelor incasate.
"Urmare acestor amendamente, asiguratorii vor putea sa aloce, din tariful de prima existent, o valoare mai mare pentru acoperirea primei de risc, astfel incat sa poata contracara mai usor daunalitatea in crestere", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, intr-un comunicat.
CSA a luat aceasta decizie in urma intalnirilor repetate cu societatile de asigurari autorizate sa practice RCA, avand totodata in vedere contextul economic actual.
Consiliul CSA a mai decis ca asiguratorii sa poata modifica limitele de despagubire si tarifele de prima notificate Comisiei dupa minimum trei luni de la ultima modificare, fata de termenul de sase luni prevazut anterior.
"Asiguratorii isi vor stabili tarifele ca si pana acum, respectiv pe baze actuariale, astfel incat sa garanteze permanent indeplinirea obligatiilor care decurg din asigurarile RCA incheiate, constituirea rezervelor tehnice, plata contributiilor legale, precum si acoperirea cheltuielilor de achizitie si de administrare", se mai arata in comunicat.
Sistemul de corectare a primei de asigurare de baza, folosit de societatea de asigurare, va permite acordarea unor reduceri totale de cel mult 25%, cu exceptia reducerilor acordate pensionarilor si persoanelor cu deficiente locomotorii, potrivit CSA.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii